در این مقاله قصد داریم علل به وجود آمدن بواسیر، علائم بواسیر ، راه های پیشگیری و در نهایت درمان بواسیر، این بیماری آزار دهنده را به تفصیل شرح دهیم.
متخصصان حوزه ی علوم پزشکی و طب، آورده اند که در بخش انتهایی مجرای مقعدی ماهیچه ی حلقوی شکل ارادی وجود دارد. در اطراف این ماهیچه، سیاهرگ های بسیاری یافت می شود. این سیاهرگ ها به انبساط و انقباض ماهیچه ی حلقوی بسیار کمک می کنند. حال اگر این سیاهرگ ها به دلیل فشار های وارده ملتهب و متورم شوند، در اصطلاح پزشکی فرد دچار بواسیر و یا هموروئید شده است.
بواسیر خارجی و بواسیر داخلی
امروزه در دنیا به دلیل عدم وجود تغذیه مناسب و همچنین استفاده ی بیش از حد مردمان از فست فود ها، عملکرد دستگاه گوارش دچار اختلالات فراوانی می گردد. نبود فیبر و سبزیجات در برنامه ی غذایی شایع ترین علت به وجود آمدن یبوست در سنین مختلف شناخته شده است. ابتلا به یبوست و ایجاد فشارهای شکمی در طولانی مدت آسیب های جدی به دیواره ی روده و همچنین سیاهرگ های موجود در مقعد وارد می کند که در نهایت باعث شکل گیری بواسیر یا همان هموروئید می گردد.
از دیگر علل این بیماری شایع و زجر دهنده می توان به چاقی مفرط، ایستادن برای مدت طولانی، نشستن های غیر استاندارد و مداوم، سرطان کولون و روده ی بزرگ، ناتوانی در کنترل ماهیچه ی ارادی مقعد به علت کهولت سن، عدم استفاده از آب کافی در شبانه روز، کبد چرب و … اشاره کرد.
در بیمارانی که به علت درد و سوزش شدید در ناحیه مقعد به پزشک مراجعه کرده اند، اغلب دو نوع متفاوت از بواسیر دیده شده است که در ادامه به شرح آن می پردازیم:
در بواسیر داخلی، قسمت انتهایی جداره ی روده ی بزرگ در اثر یبوست های طولانی مدت و یا دیگر عللی که قبل تر عنوان شد، دچار التهاب و تورم در اکثر مواقع نیز منجر به خون ریزی های شدید می شود. این خونریزی ها به هنگام دفع مدفوع، سوزش بسیار زیاد و غیر قابل تحملی را به همراه دارد.
فرد به هنگامی که برای درمان به پزشک مراجعه می کند، ابتدا داروهای ضد یبوست، آنتی هموروئید و انواع پماد های موضعی تجویز می شود. در صورت عدم بهبود فرد پس از طی کردن دوره ی درمان با دارو، بنا به تشخیص پزشک فرد بستری و جراحی می شود. به دلیل شیوع زیاد این بیماری در افراد مختلف، عمل جراحی هموروئید بسیار رواج دارد و جای نگرانی و اضطراب وجود ندارد چراکه در اغلب موارد این عمل موفقیت آمیز گزارش شده است.
به هنگامی که فرد در ناحیه ی بیرونی ماهیچه ی مقعدی خود کیسه های کوچک و گاهی اوقات متورمی را مشاهده کند، در اصطلاح پزشکی به بواسیر خارجی و یا هموروئید مبتلا شده است. اگر در ناحیه ی مقعد خود به هنگام اجابت مزاج احساس سوزش و درد دارید و همچنین کیسه های کوچک و متورم را لمس می کنید توصیه می شود که حتما به پزشک مراجعه نمایید.
در اکثر موارد پزشک پماد های موضعی تجویز می کند که اغلب پس از گذراندن دوره ی درمان، این کیسه های خونی متورم شروع به کوچک شدن و بهبود می کنند.
در حال حاضر درمان قطعی و صد در صدی برای بواسیر وجود ندارد و حتی ممکن است بعد از معالجه به دلیل تغذیه ی نامناسب و عدم توجه به توصیه های پزشک این بیماری و علایمش دوباره پدیدار شود و آرامش فرد را سلب نماید.
در این تصویر بواسیر داخلی و خارجی را نشان می دهد
بواسیر از آن دست بیماری هایی است که علائمش کاملا مشهود و قابل مشاهده است؛ به همین علت تشخیص آن به سادگی صورت می پذیرد. در ادامه به چندین مورد از شایع ترین علائم بواسیر می پردازیم:
علائم بواسیر بسیار متعدد اند. علاوه بر موارد فوق عللی همچون: درد ناحیه ی مقعد، خروج ترشحات لزج از مقعد، خروج ناکامل مدفوع، عدم اختیار بر دفع مدفوع و ترومبوز وریدی و … می توانند نشانه های ابتلا به بواسیر باشند.
در نهایت توصیه ما این است که به هنگام مشاهده ی هر یک از علائمی که ذکر شد به جای درمان های خانگی و غیر اصولی، حتما به پزشک معتبر مراجعه کنید و علائم بواسیر را جدی بگیرید. برخی افراد به دلیل سهل انگاری مراجعه به پزشک را به تعویق می اندازند و برخی دیگیر نیز به دلیل خجالت کشیدن از طرح موضوع با پزشک درمان شان را به تعویق می اندازند. باید بدانیم که هیچ امری مهم تر از حفظ سلامت نیست و بهتر است با مشاهده ی کوچکترین علامت به پزشک مراجعه شود تا زمینه ی شکل گیری بیماری های سختر همچون سرطان روده فراهم نشود.
اکثر بیماران بهبودی بدون عارضه و بدون عود بواسیر دارند. بهبودی کامل معمولاً با حداکثر دو هفته زمان انتظار می رود. چنانچه می خواهید برای درمان بیماری بواسیر خود نزد پزشک بروید می توانید قبل از شروع عمل سوالات زیر را بپرسید . دانستن پاسخ سوالات زیر در صورت مثبت بودن استرس قبل عمل را از شما به خوبی می گیرید .
می توانید از این سوالات استفاده کنید :
تاکنون چه تعداد از بیماران شما بدون انجام عمل جراحی بواسیرشان درمان شده ؟
چند بار عمل جراحی هموروئید را انجام داده اید ؟
چه تعداد از بیماران شما عوارض ناشی از برداشتن بواسیر توسط جراحی را گزارش کرده اند؟
احتمال عود مجدد بواسیر چیست؟
آقای عزیز اگر شما هم از بیماری بواسیر رنج می برید ، اکنون وقت آن است که برای درمان اقدام کنید. هیچ چیزی برای ترس یا مشکلات پس از عمل وجود ندارد . در مرکز درمان بیماری های کلروکتال تهران متخصصان ما وضعیت الان شما را ارزیابی خواهند کرد و بهترین روش درمان را پیش روی شما خواهند گذاشت . قبل از اینکه فکر کنید چه روش های دیگری هم وجود دارد از طریق روش های زیر با متخصصان ما در ارتباط باشید و یک وقت مشاوره رایگان دریافت کنید .
برای گرفتتن وقت مشاوره یا وقت ویزیت برای درمان بیماری با شمارهای ۰۲۱۸۸۰۶۵۹۴۲ , ۰۲۱۸۸۲۱۶۳۴۰ و یا شماره موبایل: ۰۹۱۲۰۹۹۷۱۳۲ تماس بگیرید . متخصصان ما در کمترین زمان ممکن پاسخگوی شما هستند .
هیلینگ کلورکتال، کلینیک تخصصی درمان بیماری های نشیمنگاهی با برخورداری پزشکان متخصص و کادر حرفه ای و مجرب، آماده خدمت رسانی در زمینه درمان ضایعات مقعدی با لیزر است.
9 دیدگاه ها
[…] و ادویل و … استفاده نمایید. مصرف مسکن می تواند علائم بواسیر را کاهش بدهد ولی باعث رفع بواسیر نمی شود. بنابر این اگر […]
سلام
منشی مطب هستم
لطفا با شماره های زیر تماس بگیرید :
تلفن تماس: ۰۲۱۸۸۰۶۵۹۴۲ , ۰۲۱۸۸۲۱۶۳۴۰
شماره موبایل: ۰۹۱۲۰۹۹۷۱۳۲
ممنون
سلام ساعت کار کیلنیک رو از کجا می تونیم ببینیم ؟
سلام در قسمت تماس با ما
سلام خونریزی در قسمت مقعد هم جز علائم بیماری بواسیر هستش ؟
با سلام
مطالب خیلی خوبی درباره بیماری بواسیر نوشتید ولی هنوز چند تا سوال دارم که جوابشون رو نگرفتم
اینجا بنویسم پاسخگو هستید ؟ چون من یکم خجالتی ام شاید نتونم تماس بگیرم
سلام بله خوشحال میشیم راهنماییتون کنیم
سلام وقت بخیر
ببخشید این شربت شربت لاکتولوز خوبه برای درمان این بیماری ؟ من از بیماراتون بودم حدودا ۲ ماه پیش اومدم کیلینیک عمل کردم
سلام شربت لاکتولوز بله