پیشگیری و درمان هموروئید در بارداری
پیشگیری و درمان هموروئید در بارداری بواسیر یا هموروئید یکی از ناخوشایندترین عوارض بارداری است و برخلاف دیگر مشکلات دوران بارداری مثل تهوع یا ورم پا ، درباره آن چندان بحث نمی شود! خوشبختانه، روشهای ساده و کارآمدی برای درمان هموروئید در بارداری یا پیشگیری از بروز آن وجود دارد.
پیشگیری و درمان هموروئید در بارداری
تشخیص علائم هموروئید
- هموروئید رگهای خونی متورم در رکتوم است که باعث خارش ، ناراحتی یا درد می شود.
- هموروئید شبیه یک خوشه انگور یا سنگ های کوچک بیرون زده از مقعد است.
- هموروئید معمولاً در سه ماهه اول بارداری یا بعد از تولد کودک شکل می گیرد.
علائم هموروئید در بارداری عبارتند از:
- خارش مقعد
- درد مقعد ، به خصوص هنگام نشستن
- خون قرمز روشن در مدفوع
- درد هنگام اجابت مزاج ، توده های دردناک سخت در مقعد
دلایل ابتلا به هموروئید در بارداری
هموروئید ناشی از افزایش فشار خون رگهای نیمه تحتانی بدن است. فشار بیش از حد به رگ ها باعث ورم یا گشادی رگ های خونی شده ، که به صورت هموروئید ظاهر می شود.
زنان باردار به دلایل مختلف مستعد ابتلا به هموروئید هستند:
با گذشت مدت بیشتری از بارداری، رحم در حال رشد فشار بیشتری به رگ های لگن و ورید اجوف تحتانی وارد می کند (رگ بزرگی که از اندام های تحتانی خون دریافت می کند). فشار باعث می شود که جریان خون از رگ ها کاهش یافته و در نتیجه فشار بیشتر شده و هموروئید شکل گیرد. زنان باردار بیشتر دچار یبوست می شوند. اگر هنگام اجابت مزاج به خود فشار وارد کنید، فشار بیشتری به رکتوم وارد شده و باعث تشکیل بواسیر یا تشدید بواسیر می شود. هورمون پروژسترون در زنان باردار بالاتر است. این هورمون باعث شل شدن دیواره های رگها و در نتیجه ورم و ایجاد هموروئید می شود. پروژسترون بر دستگاه گوارش تأثیر گذاشته و احتمال ابتلا به یبوست را بیشتر می کند. اگر هنوز به هموروئید مطمئن نیستید یا نگران تأثیر آنها بر بارداری هستید ، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند با معاینه ساده رکتوم ، هموروئید را تشخیص دهد. با این وجود ، آزمایشات دیگری برای رد سایر بیماری ها ضروری است که ممکن است شامل تست مدفوع گایاک (که نشان دهنده وجود خون تازه در مدفوع است) ، یا سیگموئیدوسکوپی یا آنوسکوپی باشد. – هر دو از اسکوپ برای بررسی انسداد یا بدخیمی که علائم هموروئید هستند استفاده می کنند.
درمان هموروئید در بارداری
پماد و کرم ها
تعداد زیادی کرم بدون نسخه برای هموروئید وجود دارد. این کرم ها به کاهش درد و خارش ناشی از هموروئید کمک می کنند ، اما مشکل اساسی را درمان نمی کنند. کرم های هموروئید را مطابق دستورالعمل روی بسته استفاده کرده و هرگز بیش از یک هفته از آن ها استفاده نکنید زیرا التهاب را تشدید می کنند. با ارائه دهنده خدمات بهداشتی در مورد بهترین کرم هموروئید مشورت کنید. رایج ترین کرم های هموروئید عبارتند از کورتیکواستروئیدها که به کاهش التهاب و درد کمک کرده و کرم های هموروئید حاوی لیدوکائین ، بی حس کننده ای که به بی حس شدن درد کمک می کند.
حمام سیتز
حمام سیتز یک تشت پلاستیکی کوچک است که آن را پر از آب کرده و روی صندلی توالت قرار می دهید. می توانید با این کار مقعد را درون آب گرم قرار داده ، که به تسکین درد یا ناراحتی ناشی از هموروئید کمک می کند. سعی کنید روزی یک یا دو بار و هر بار به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه در حمام سیتز بنشینید. می توانید در وان آب داغ بنشینید ، اما بسیاری از زنان باردار راحتی حمام سیتز را ترجیح می دهند.
درمان یبوست
اگر می خواهید از یبوست خلاص شوید ، از پزشک بخواهید داروی مسهل برای شما تجویز کند. از آنجا که هموروئید به دلیل افزایش فشار بر روی رگهای نزدیک مقعد است ، داروی مسهل به کاهش فشار روی این رگ ها کمک کرده و بنابراین باعث کاهش درد می شود. داروی مسهل به صورت قرص ، کپسول ، مایع و شربت بوده و بهتر است شب هنگام مصرف کنید.
خاراندن، بواسیر را تشدید کرده و ورم را بدتر می کند و یا حتی باعث خونریزی بواسیر می شود. برای کاهش خارش: 1- لباس پنبه ای بپوشید. لباس پنبه ای هموروئید را کمتر تحریک کرده و همچنین پوست در معرض هوای بیشتری بوده ، که باعث تسریع روند بهبودی می شود. 2- از دستمال توالت معطر یا رنگی استفاده نکنید، زیرا حاوی مواد شیمیایی بوده و هموروئید را تحریک می کنند. دستمال توالت سفید و دو لایه بهتر است. 3- مقعد را تمیز نگه دارید. پاک کردن مقعد بعد از اجابت مزاج به کاهش هموروئید کمک می کند – اما مقعد را به آرامی تمیز کنید ، زیرا پاک کردن محکم باعث تحریک می شود. برخی از خانم ها بر این باورند که مرطوب کردن دستمال توالت با کمی آب گرم موثر است. همچنین می توانید دستمال مرطوب پزشکی (حاوی نارون کوهی) که برای هموروئید طراحی شده است، خریداری کنید.
استفاده از کیسه یخ برای کاهش درد بواسیر
پک آب یخ یا کمپرس آب سرد که مستقیم روی هموروئید قرار داده می شود به تسکین ناراحتی و کاهش ورم کمک می کند. در صورت نیاز چندین بار در روز از کمپرس آب یخ استفاده کنید.
بدانید چه موقع با پزشک معالج تماس بگیرید
وقتی هموروئید با درمان خانگی بهبود نمی یابد ، با پزشک تماس بگیرید. سرگیجه و خونریزی مداوم نشانه کم خونی است. هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.
پیشگیری از هموروئید در بارداری
دلیل اصلی هموروئید یبوست است. بنابراین با جلوگیری از یبوست می توانید احتمال هموروئید را کاهش دهید. برای جلوگیری از یبوست کارهای زیر را انجام دهید:
- مایعات زیاد بنوشید. سعی کنید روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید، اما چای گیاهی، آب میوه ها و اسموتی ها نیز مفید خواهند بود.
- مواد غذایی غنی از فیبر همچون میوه، سبزیجات و غلات سبوس دار مصرف کنید. براساسدانش علمی پنج غذای برتر برای کاهش یبوست آلو، لوبیا، کیوی، نان چاودار و گلابی است.
- در ضمن، غذاهایی برای جلوگیری از یبوست یا کاهش یبوست عبارتند از شکلات، لبنیات، موز، گوشت قرمز و کافئین.
- در توالت به خود فشار وارد نکنید.
- از نشستن یا ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.
فشار باعث هموروئید می شود، بنابراین سعی کنید در صورت امکان از بروز آن جلوگیری کنید. اگر نمی توانید به راحتی اجابت مزاج داشته باشید، از توالت خارج شوید و بعداً دوباره تلاش کنید. از طرف دیگر، در صورت نیاز فورا به توالت بروید، زیرا نگه داشتن مدفوع باعث فشار می شود. نشستن و ایستادن به رگهای تحتانی شما فشار وارد می کند، بنابراین سعی کنید از نشستن و ایستادن طولانی مدت اجتناب کنید. اگر در حالت نشسته کار می کنید، هر از چند وقت بلند شده و راه بروید. در صورت ایستاده کار کردن هر از چند وقت بنشینید. هنگام تماشای تلویزیون، مطالعه یا خوابیدن، باید به پهلوی چپ دراز بکشید، زیرا این کار باعث افزایش جریان خون در پایین تنه می شود.
ورزش و تمرین کگل در درمان هموروئید
تمرینات کگل (که برای تقویت ماهیچه های کف لگن طراحی شده اند) به افزایش جریان خون به رکتوم و تقویت عضلات اطراف مقعد کمک می کنند و احتمال هموروئید را کاهش می دهند.
درمان هموروئید در بارداری
عنوان مقاله ای بود که باهم بررسی کردیم.
برای شما سلامتی همیشگی را آرزومندیم.
خدمات درمانی کلینیک هیلینگ کولورکتال
- درمان هموروئید یا بواسیر
- درمان شقاق مقعدی
- درمان کیست مویی
- درمان آبسه مقعدی
- درمان فیستول مقعدی
- درمان پرولاپس رکتوم
پشتیبانی 24 ساعته و کاملا رایگان
تماس 1 : 02188065942
تماس 2 : 02188216340
تماس بر خط : 09120997132