آزمایش سیگموئیدوسکوپی چگونه انجام میشود؟
آزمایش سیگموئیدوسکوپی
آزمایش سیگموئیدوسکوپی برای تشخیص انواع عارضه های نشیمنگاهی کاربرد دارد. سیگموئیدوسکوپی یک معاینه آندوسکوپی قسمت انتهایی روده بزرگ است که به پزشک امکان می دهد تا با استفاده از یک دستگاه انعطاف پذیر مجهز به فیبر نوری، داخل روده بزرگ را ارزیابی کند. سیگموئیدوسکوپ چندین تونل کوچک در خود دارد. یکی از این تونل ها برای مکیدن کثیفی موجود در حین اکتشاف استفاده میشود و تونل دوم برای جمع آوری مواد بیوپسی در طول سیگموئیدوسکوپی استفاده میشود. آزمایش سیگموئیدوسکوپی به شما امکان میدهد بخش نهایی روده بزرگ، کولون سیگموئید و راست روده را بررسی کنید. دکتری که معاینه را انجام می دهد یک دستگاه کنترلی در دست دارد که به او اجازه میدهد نوک سیگموئیدوسکوپ واقع در روده را کنترل کند. در حین معاینه در صورت مشاهده تغییرات روده نمونه هایی برای بررسی هیستوپاتولوژیک گرفته میشود. بیمار پس از حدود ۳ هفته نتیجه آزمایش را دریافت میکند و درمان بعدی به نتیجه آن بستگی دارد. در مورد بسیاری از بیماری ها، انجام سیگموئیدوسکوپی بهترین راه برای تشخیص دقیق است.
روش انجام سیگموئیدوسکوپی
در اکثر بیماران معاینه نیازی به بیهوشی ندارد، زیرا به دلیل قرار دادن آندوسکوپ در عمق کم به ندرت باعث ایجاد درد و ناراحتی می شود. برای معاینه بیمار را روی پهلوی چپ قرار میدهند، با پتو میپوشانند و نیاز است شلوارش را تا زانو پایین بکشد، سپس به پهلو بچرخد و زانوهایش را تا شکمش بکشد. برای به حداقل رساندن ناراحتی ناشی از معاینه قبل از شروع معاینه، پزشک ناحیه مقعد را با ژل لیگنوکائین چرب میکند. سیگموئیدوسکوپ به آرامی از طریق مقعد وارد روده میشود. تصویر داخل روده در طول معاینه تجزیه و تحلیل و ثبت میشود. اگر تغییراتی در غشای مخاطی مشاهده شود، پزشک ممکن است برای بررسی هیستوپاتولوژیک نمونه برداری کند. سیگموئیدوسکوپی تقریبا ۱۰-۱۵ دقیقه طول میکشد.
آمادگی قبل از آزمایش
شرط موفقیت و ایمن آزمایش سیگموئیدوسکوپی، پاکسازی خوب روده از توده های مدفوع است. آماده سازی مناسب برای کولونوسکوپی یک فرآیند ۳ روزه است که شامل چندین مرحله است. اولین مورد این است که از اصول یک رژیم غذایی آسان هضم به مدت ۳ روز قبل از معاینه پیروی کنید. ۲ روز قبل از شروع آزمایش باید یک رژیم غذایی آسان هضم، بدون آجیل و دانه ها و با مقدار محدودی سبزیجات و میوه مصرف کنید. در روز قبل از آزمایش و صبح روز آزمایش باید مقدار مناسبی از مواد شوینده روده مصرف کنید و همچنین مقدار مناسبی آب بنوشید. بدون آمادگی مناسب، آزمایش ارزش تشخیصی نخواهد داشت. آماده سازی برای آزمایش سیگموئیدوسکوپی معمولا با کولونوسکوپی یکسان است، مگر اینکه پزشک غیر از این توصیه کند.