درمان بواسیر در زنان
درمان بواسیر در زنان
بواسیر در زنان در واقع رگ های متورم در پایین ترین قسمت راست روده و مقعد می باشد. بعضی اوقات دیواره های این رگ های خونی به اندازه ای نازک می شوند که رگ ها برآمده شده و تحریک می شوند. بواسیر یکی از رایج ترین علل خونریزی روده در زنان می باشد. بسیاری از خانم ها در دوران بارداری و زایمان دچار بواسیر می شوند. فشار حمل نوزاد در شکم باعث بروز فشار روانی اضافی بر رگ های خونی در ناحیه لگن می شود. فشار آوردن کودک به هنگام بارداری نیز فشار مضاعفی را به این رگ های خونی وارد می کند که می تواند سبب بروز بواسیر در زنان شود. در ادامه ما راه حل هایی برای درمان بواسیر در زنان را برای شما ارائه می کنیم.
دلایل ایجاد بواسیر در زنان
- فشار آوردن بیش از حد به مقعد هنگام اجابت مزاج
- نشستن طولانی مدت بر روی توالت
- داشتن اسهال یا یبوست مزمن
- استفاده از رژیم غذایی کم فیبر
- بلند کردن مداوم اشیای سنگین
- سابقه خانوادگی ابتلا به بواسیر
- سن بالای ۶۰ سال
- چاقی بیش از حد
- باردار بودن
- مقاربت مقعدی
علائم بواسیر در زنان
- خارش شدید
- سوزش و درد
- توده دردناک یا تورم در نزدیکی مقعد
- نشت مدفوع
- اجابت مزاج دردناک
- خونریزی پس از مدفوع
چه زمانی برای بواسیر نیاز به ملاقات با پزشک است؟
بروز بواسیر به خصوص در میان افراد ۴۵ تا ۷۵ ساله بسیار رایج است. در اغلب موارد مبتلایان به بواسیر با علائمی نظیر خارش خفیف یا درد خفیف معمولا در خانه و با داروهای بدون نسخه قابل درمان هستند. مواقعی وجود دارد که مراجعه به پزشک ضروری می باشد و درمان های خانگی برای درمان فرد بیمار کافی نیست. در این موارد فرد بیمار به داروهای خاص تر نیاز داشته و یا در بعضی موارد به جراحی بواسیر نیاز خواهد داشت. با توجه به آخرین آمار انتشار یافته از سازمان بهداشت جهانی حدود ۳۰۰ هزار نفر در سال گذشته برای درمان بواسیر در بیمارستان بستری شدند در حالی که اکثر مراجعه کنندگان به صورت سرپایی درمان و نیازی به جراحی نداشته اند. در هر صورت توصیه می شود که هر زمان که در ناحیه مقعد یا هنگام اجابت مزاج دچار خونریزی شده یا در مدفوع خودخون مشاهده نمودید و یا متوجه وجود توده ای در قسمت مقعد شدید که دردناک یا بدون درد است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا تحت آزمایشات و بررسی های دقیق تری قرار بگیرید.
درمان بواسیر در زنان
اکثر زنان خجالت می کشند تا درمورد بیماری بواسیر خود به پزشک مراجعه کنند، به همین دلیل است که فقط حدود ۴٪ از افراد به پزشک مراجعه می کنند. با این وجود بواسیر همیشه باید به صورت تخصصی مورد معاینه قرار گیرد. انجام معاینه پزشکی، به متخصص شما کمک خواهد کرد که یک درمان موثر را توصیه کند و همچنین از پیشرفت بیماری جلوگیری کند. هنگامی که به پزشک مراجعه می کنید احتمالا از شما خواسته می شود که علائم خود را توصیف کنید. پزشک معاینات خود را انجام می دهد تا ببیند که مقعد شما ملتهب است یا نه و اینکه آیا بواسیر بزرگ شده است یا خیر. در مرحله بعد پزشک می خواهد بداند که آیا خون در مدفوع شما یافت شده است یا خیر و ممکن است برای اطمینان از این قضیه برای شما دستور معاینه آندوسکوپی روده را صادر کند. بانوان عزیز باید در نظر داشته باشند که اگرچه ممکن است مطرح کردن این مشکل کمی خجالت آور و ناراحت کننده باشد، اما باید بدانید که معاینات بواسیر معمولا بدون درد است و پزشک شما به مشاهده موارد مشابه عادت دارد چرا که این مشکل بسیار شایع است. اگر در معاینات به نظر برسد که بواسیر بزرگ شده است پزشک احتمالا پروکتوسکوپی را توصیه می کند. در طی پروکتوسکوپی از لوله ای کوتاه با نور و لنز استفاده می شود تا غشای موجود در روده شما را بررسی کنند. این کار به پزشک شما اجازه می دهد تا بواسیر بزرگ شده را ببیند و اندازه آن را تعیین کند، این روش معمولا بدون درد می باشد. پس از آن پزشک تعیین می کند که شما با داروها و مراقبت های خانگی درمان می شوید یا نیاز به جراحی خواهید داشت. هموروئیدوپسی و هموروئیدکتومی دو روش جراحی رایج برای درمان بواسیر در زنان است که با تشخیص پزشک انتخاب و انجام می شود.
درمان خانگی بواسیر در زنان
بواسیر در زنان یک مشکل بسیار شایع است و حدود ۷۵٪ از زنان در یک مقطع از زندگی خود آن را تجربه می کنند. گاهی اوقات مشکل بواسیر شما حاد نیست و با تشخیص پزشک نیازی به جراحی ندارید در این موارد می توانید با استفاده از درمان های خانگی بواسیر خود را درمان کنید. در ادامه به معرفی رایج ترین روش های درمان خانگی بواسیر خواهیم پرداخت.
آلوئه ورا
ژل آلوئه ورا در طول تاریخ برای درمان بواسیر و انواع مشکلات پوستی مورد استفاده قرار گرفته است. این ژل دارای خواص ضد التهابی است که ممکن است به کاهش سوزش مقعد کمک کند. البته برخی از افراد به ویژه افرادی که به سیر یا پیاز حساسیت دارند به آلوئه ورا نیز حساسیت دارند. با مالیدن مقادیر ساییده شده این ژل به ساعد دست، واکنش آلرژیک آن را بررسی کنید. اگر پس از ۲۴ ساعت هیچ واکنشی رخ نداد، می توانید از آن برای مالیدن به مقعد خود استفاده کنید.
پمادها و کرم های نرم کننده
پمادها و کرم های بدون نسخه که خاصیت نرم کنندگی دارند، در هر فروشگاه دارویی یافت می شوند و می توانند تسکین فوری را برای بواسیر ارائه دهند. برخی از این پمادها تورم را کاهش داده و به بهبود سریع تر بواسیر کمک می کنند. اگر از کرم یا پمادی حاوی هیدروکورتیزون استفاده می کنید، بیش از یک هفته از آن استفاده نکنید.
دستمال مرطوب کننده
استفاده از دستمال توالت پس از اجابت مزاج می تواند بواسیر موجود را تشدید کند اما دستمال مرطوب به دلیل ماهیت مرطوبی که دارد می تواند به تمیز نگه داشتن مقعد شما کمک کند بدون اینکه باعث تحریک بیشتر آن شود. برای تاثیرگذاری بیشتر می توانید دستمال مرطوب را به مواد تسکین دهنده و ضد بواسیر نظیر ژل آلوئه ورا آغشته کنید.
کمپرس سرد
شما می توانید بسته های یخ یا کمپرس های سرد را روی مقعد بمالید تا تورم را به مدت ۱۵ دقیقه برطرف کنید. برای بواسیرهای بزرگ و دردناک این می تواند یک درمان بسیار مؤثر باشد. همیشه یخ را درون یک پارچه یا حوله کاغذی بپیچانید و هرگز چیزی که به طور مستقیم منجمد شده است را روی پوست مقعد قرار ندهید.
وان آب گرم
حمام آب گرم و یا نشستن در آب گرم می تواند به تسکین سوزش مقعد ناشی از بواسیر در زنان کمک کند. می توانید یک وان پلاستیکی کوچک را از آب گرم پر کنید و ناحیه مقعد یا کل بدن خود را در آن قرار دهید.
لباس های گشاد و پنبه ای
تعویض لباس های تنگ و لباس های ساخته شده با پلی استر و استفاده از لباس های زیر پنبه ای می تواند به تمیز و خشک شدن ناحیه مقعد کمک کند. این کار به طور بالقوه می تواند علائم بواسیر در زنان را کاهش دهد.
پیشگیری از بواسیر در زنان
با رعایت نکات زیر درصد ابتلا به بواسیر تا حد چشمگیری کاهش می یابد.
- نوشیدن روزانه ۶ تا ۸ لیوان مایعات
- مصرف مداوم سبزیجات و غذاهای پر فیبر
- پیاده روی و ورزش روزانه
- پرهیز از نشستن طولانی مدت
- رفتن به دستشویی به محض احساس نیاز