-
توضیحات
-
دسته: بواسیر و هموروئید
-
بازدید: 521
یکی از بخش های مهم بدن که معمولا اکثر افراد از آن آگاهی ندارند, بواسیر یا هموروئید نام دارد; زمانی متوجه این بیماری می شویم که احساس درد و ناراحتی در نواحی نشیمنگاهی داشته باشیم. بواسیر از متورم شدن رگ های خونی در داخل روده و رکتوم به وجود آمده و اجابت مزاج را با درد همراه می سازد. علایم این بیماری متنوع و گسترده است ولی شایع ترین آن ها خونریزی در ناحیه مقعد می باشد. دراین مقاله قصد داریم در مورد هموروئید و هچنین مقایسه جراحی بواسیر به روش سنتی و لیزر صحبت کنیم, پس تا پایان با ما همراه باشید.
بواسیر چیست؟ چرا به این بیماری مبتلا می شویم؟
طبق ساختار و آناتومی بدن انسان ها, همه افراد به بواسیر مبتلا هستند!!!بله درست است, همه ما این بیماری را در ناحیه رکتوم و مقعد خود داریم ولی درجه وخامت آن به میزانی ناچیز و کوچک بوده که شناسایی آن سخت می باشد. اکثر افراد به علت عدم رعایت دستورالعمل های غذایی و سبک زندگی باعث تشدید و بروز آن می شوند. بواسیر به دو گونه می باشد; بواسیر داخلی و خارجی.
بواسیر داخلی; همانطور که ازاسم آن نیز پیداست در ناحیه داخلی رکتوم,رگ های دیواره مقعد متورم شده و این نوع از بیماری را به وجود می آورد. بواسیر خارجی در قسمت های بیرونی مقعد تشکیل شده و به راحتی قابل تشخیص می باشد.
بواسیر چیست؟
علت های زیادی در بروز بواسیر تاثیر گزارهستند که مهمترین آن ها عبارتند از:
بلند کردن وسایل و ابزارهای سنگین; که منجر به فشار زیاد به ناحیه نشیمنگاهی می شود.
یبوست; از مهمترین دلایل بروز بواسیر است که امروزه عده کثیری از افراد به علت عدم رعایت سبک زندگی و تغییر رژیم غذایی صحیح به آن مبتلا می شوند.
ایستادن و نشستن های طولانی مدت; به علت عدم تحرک بافت های ناحیه روده که در نشستن های طولانی نمایان می شود, بواسیر یا هموروئید شکل می گیرد.
رژیم غذایی کم فیبر; وجود آب کافی در بدن نقش تعیین کننده ای در سهولت اجابت مزاج و عدم فشار به ناحیه مقعد دارد.
بارداری مکرر و زایمان طبیعی; فشار وارده به ناحیه نشیمنگاهی ناشی از بارداری و زایمان موجب بروز بواسیر و هموروئید می شود.
چاقی مفرط ; عدم رعایت در مصرف بعضی از غذاهای پرچرب منجر به اضافه وزن و بروز بیماری هایی مانند بواسیر خواهد شد.
سابقه بیماری هایی مانند سرطان روده بزرگ.
پیری و سن زیاد; به دلیل ضعیف شدن بدن در سن پیری, احتمال بروز بواسیر وجود دارد.
سابقه جراحی در ناحیه رکتوم و مقعد.
آسیب نخاعی و عدم توانایی در ایستادن
علاوه بر موارد فوق که نام بردیم, دلایل دیگری نیز وجود دارد که در ادامه مقاله به آن می پردازیم. اگر بخواهیم نشانه ها و علایم بواسیر را بیان کنیم باید به شایع ترین آن ها بپردازیم که عبارتند از:
خونریزی بدون درد که در اغب افراد با درد نیز همراه می باشد.
داشتن خارش های مکرر و مقطعی در نواحی مقعد.
احساس درد در قسمت شکم و باسن
متورم شدن بافت های مقعد و احساس وجود توده در ناحیه مقعد.
خروج ترشحات چرک آلود از مقعد.
عدم توانایی در دفع کامل مدفوع
باید به این نکته توجه کرد که وجود خونریزی و درد در ناحیه مقعد طبیعی نیست و باید نسبت به درمان آن اقدام کنید. چرا که احتمال این وجود دارد که درد ناشی از بواسیر نبوده و از بیماری های خطرناک دیگر مانند: التهاب های روده ای و توده های بدخیم دررکتوم مقعد باشد.درصورت بروز خونریزی حتما به متخصص مراجعه کرده تا منشاء بیماری تشخیص داده شود.
روش های درمان بواسیر
برای درمان بیماری هموروئید یا بواسیر روش های گوناگونی وجود دارد که نمونه های بارز آن عبارتند از:
درمان خانگی
گیاهان دارویی
جراحی سنتی یا باز
جراحی به روش لیزردرمانی
دارو درمانی
درمان خانگی بواسیر
این روش برای افرادی است که بیماری آنها درحد ابتدایی بوده و نیاز به جراحی ندارند.پیشنهاد می شود تا حد امکان نسبت به معالجه بیماری خود به پزشک متخصص مراجعه کنید; اما اگر در شرایطی بودید که دسترسی به پزشک نداشتید, استفاده از این روش بلامانع می باشد.
۱٫- فندق افسونگر
دو عامل آزاردهنده در بیماری بواسیر, خارش و درد می باشند.فندق افسونگر با دارا بودن خواص ضدالتهابی در درمان بواسیر بسیار موثر بوده و تورم رگ های ناحیه رکتوم را تسکین می دهد.این گیاه به صورت مایع بوده و می توانید به دوصورت خوراکی واستعمالی ازآن استفاده کنید.
۲٫- آلوئه ورا
آلوئه ورا با داشتن خاصیت ضدالتهابی و آبرسانی, نقش تاثیر گزاری در درمان بواسیر دارد. این گیاه ارزشمند را می توانید از داروخانه ها تهیه کرده و ژل آن را بر روی نواحی بواسیری مالش دهید.
جراحی بواسیر به روش سنتی
درمان بواسیر به روش جراحی بازیکی از روشهای قدیمی ولی کم کاربرد امروزی است.درادامه با بسیاری از معایب جراحی سنتی آشنا می شوید که عبارتند از:
بستری شدن بیمار به مدت حداقل ۱ الی ۲ روز در بیمارستان
استفاده ازبیهوشی نیمه کامل که علاوه ب عوارض جبران ناپذیری که دارد,بیماررا با اختلالات ادراری بعد از عمل مواجهه می کند.
به دلیل بهره گیری از تیغ جراحی,بیمار با درد وخونریزی بیشتری نسبت به لیزر درمانی همراه می باشد.
ازعوارض جبران ناپذیر دیگری که در جراحی باز می توان نام برد,بی اختیاری در دفع مدفوع و گاز معده می باشد.
به دلیل تماس مستقیم تجهیزات پزشکی با محل عمل,امکان ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی در این روش بیشتر است.
جراحی سنتی بواسیر
جراحی به روش لیزر درمانی
تمامی موارد بالا مربوط به جراحی سنتی بود که با معایب آن آشنا شدید.اکنون به روش های دیگر در درمان بواسیر می پردازیم که لیزر نام دارد.امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی درعرصه پزشکی, کمتر کسی پیدا می شود که بواسیر خود را به روش سنتی درمان کند. در ادامه با مزیت های لیزر درمانی آشنا می شوید که عبارتند از:
سرپایی بودن جراحی و عدم بستری در بیمارستان
بازگشت به کار کوتاه
عدم پانسمان و خونریزی
کاهش ریسک ابتلا به بیماری های عفونی
عدم آسیب رساندن به بافت های مجاور مقعد
صرفه جویی در زمان و هزینه
احساس درد کمتر نسبت به روش های دیگر
نتیجه مقایسه جراحی بواسیر به روش سنتی و لیزر
با توجه به مواردی که این مقاله به شما گفته شد; اکنون به این نتیجه خواهیم رسید که درمان بواسیر با روش های گوناگونی صورت می گیرد که به وخامت بیماری نیز بستگی دارد.بر این اساس لیزر درمانی نسبت به جراحی های سنتی نتیجه بهتری را برای بیماران به همراه خواهد داشت.