0 تا 100 درمان بواسیر در کودکان | تصاویر بواسیر در کودکان

خوش بختانه بواسیر در کودکان شیوع ندارد. اما موارد کمی مشاهده شده که کودکان نیز، به این بیماری مبتلا شده اند. دو مورد از دلایل ابتلا به بواسیر در کودکان، نارسایی های کبدی و بواسیر است. از جمله علائمی که می تواند نشان دهد باید برای درمان بواسیر در کودکان اقدام کنید خون ریزی از مقعد است. خوشبختانه در اغلب موارد نیازی به درمان بواسیر در کودکان به صورت جدی نیست. در این موارد تنها پزشک به درمان یبوست اقدام می کند و از این طریق بیماری کودک درمان می شود. برای بررسی بیشتر علائم، علت ها، تشخیص، پیگیری و درمان بواسیر در کودکان با ما در ادامه این مقاله از کلینیک هیلینگ کولورکتال همراه باشید.

بواسیر در کودکان

همان طور که در مقالات دیگر که درباره هموروئید داریم و این بیماری را معرفی کردیم در این مقاله هم مجددا معرفی می کنیم. بواسیر بیماری است که در آن عروق مقعد دچار گشاد شدن می شوند. با گشاد شدن مقعد، دیواره های انتهای روده کشیده و نازک می شوند. همین امر موجب خون ریزی از مقعد است. با ادامه پیدا کردن کشیدگی و فشار ها عروق بدن بیمار در ناحیه مقعد ضعیف می شود. این تمام اتفاقات بدن بیمار در بواسیر است.

تفاوت بواسیر در کودکان و بزرگسالان این است که در کودکان ممکن است که آنها خجالت بکشند از اینکه این بیماری را عنوان کنند. پس بهتر است که والدین به نشانه های رفتاری کودک توجه کنند. از این طریق می توانند علت رفتارهای کودک را متوجه شوند. در برخی مواقع که کودک در هنگام دفع اذیت شود ممکن است جیغ بزنید یا گریه کند. از طریق برقراری ارتباط با کودک تان می توانید علت را جویا شوید در این هنگام کودک به شما اینها را بیان خواهد کرد. زیرا هیچکس دوست ندارد که بازهم درد کشیدن را تجربه کند.

بیرون زدگی بواسیر در کودکان

بیرون زدگی بواسیر همان درجات شدید بیماری بواسیر است. در گرید های مختلف میزان بیرون زدن زائده های گوشتی با یکدیگر متفاوت است. از این رو باید به گرید بیمار برای درمان بواسیر در کودکان توجه کرد. ما در این بخش برای شما کاربران تصاویری از بیرون زدگی بواسیر در کودکان را که همراه با گرید های مختلف آن است قرار داده ایم. پس به تصویر زیر دقت کنید. گرید i بواسیر خفیف و گرید iv شدید ترین نوع آن است که به ترتیب از چپ به راست قرار داده شده.

بیرون زدگی بواسیر در کودکان

علت بواسیر در کودکان

در این بخش به برخی از دلایل شایع ابتلا به بواسیر در کودکان می پردازیم. در صورتی که این موارد را مشاهده کردید لازم است که برای درمان بواسیر در کودکان به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • در صورتی که کودکان به مدت طولانی روی سطوحی که سفت و سخت باشند بنشینند این کار احتمال ابتلا به بواسیر در کودکان را افزایش می دهد.
  • اگر کودکی به طور منظم برای مدت طولانی یا بیش از ۱۰ دقیقه روی صندلی توالت بنشیند بیشتر در معرض خطر ابتلا به همورودید قرار می گیرد.
  • در صورتی که کودک شما به مدت طولانی روی صندلی بنشیند این کار باعث می شود که خون در ناحیه نشیمنگاهی و مقعد کودک جمع شود. همین امر خطر ابتلا به بواسیر در کودکان را افزایش می دهد. این کار اغلب در بین کودکانی که به بازی های کامپیوتری می پردازند دیده می شود. سیستم هایی که در اتاق کودکان قرار دارد و اغلب کودک ساعت های متمادی به بازی کاپیوتری یا بازی با کنسول بازی می پردازد.
  • اگر کودکی وقت زیادی را صرف تلاش برای مدفوع کند این امر می تواند ناحیه مقعد او را تحت فشار قرار دهد ، که این امر باعث تشدید ناحیه حساس مقعد وی می شود.
  • اگر کودک غذاهای سالم نمی خورد، اگر رژیم غذایی وی فاقد میوه های فیبری است. همینطور اگر بدنش هیدراته نباشد ممکن است دچار یبوست شود که این امر احتمال ابتلا به بواسیر در کودکان را افزایش می دهد.
  • اگر کودکی هنوز قادر به تکلم نیست و مرتبا احساس درد می کند. همچنین در طول روز زیاد گریه می کند ممکن است به مشکل جدی یا بیماری بواسیر مبتلا شده باشد. اگر بی وقفه گریه کند و استرس داشته باشد خون به سمت ناحیه لگن او هجوم آورده و فشار را بر روی شکمش افزایش می‌دهد. این خون ممکن است در ناحیه رکتوم راکد شود که در این صورت باعث ایجاد بواسیر کودکان می شود.
  • در صورتی که در نوزدان التهاب روده به وجود بیاید ممکن است کودکان را به سمت بیماری هموروئید سوق دهد.
  • اگر کودکی به ندرت مشغول بازی می شود و بیشتر وقت خود را در اطراف نشسته می گذارد این می تواند احتمال انباشته شدن را افزایش دهد.
  • اگر والدین کودک سابقه بیماری بواسیر داشته باشند این احتمال وجود دارد که کودک به دلایل وراثتی همین مورد را پیدا کند. در صورتی که این توده ها ارثی باشند دقیقا در هفته های ابتدایی تولد کودک این موارد مشهود خواهد بود. زیرا توده ای هنگام دفع مدفوع یا گریه بیرون می آید.

علت بواسیر در کودکان

علائم بواسیر در کودکان

کودکان و خردسالان به درستی نمی توانند بیان کنند که چه اتفاقی در بدنشان در حال وقوع است یا چه احساسی دارند. بنابراین والدین لازم است که به کودکشان توجه کنند. به ناراحتی های کودک بی توجه نباشند. در صورتی که کودک در وضعیت نرمال خود قرار ندارد با او صحبت کنند. علت را جویا شوند. در صورتی که کودک در بدن خود احساس درد یا فشار دارد بدن کودکشان را بررسی کنند. به این صورت می توانند به پیشگیری از هموروئید بپردازند.

در کودکان ممکن است که هموروئید منجر یبوست یا شقاق مقعدی شود. از این رو بهتر است که والدین به نشانه هایی که از کودک خود دریافت می کنند دقت کنند. موارد زیر شایع ترین علائم بواسیر در کودکان است. اگر چه هر کودک ممکن است تجربه ی متفاوتی از علائم را داشته باشد، نشانه های بیماری ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • پدیدار شدن رگه هایی قرمز رنگ در خون که نشان دهنده وجود خون در مدفوع کودک است.
  • نشت پیدا کردن مخاط در دهانه مقعد
  • گریه کردن هنگام دفع
  • دفع خشک
  • احساس خارش در بخش مقعد کودک
  • متورم شدن مقعد کودک

در صورتی که موارد فوق را مشاهده کردید، برای درمان بواسیر در کودک اقدام کنید. البته به یاد داشته که بیماری های مقعدی به یکدیگر شبیه هستند و ممکن است که افراد عادی نتوانند که آنها را از یکدیگر تفکیک کنند. برای مثال آبسه مقعدی به بواسیر شبیه است.

تشخیص بواسیر در کودکان

برای درمان بواسیر در کودکان لازم است ابتدا پزشک چنین بیماری را در کودک تشخیص دهد. برای این کار پزشک در گام اول اقدام به معاینه ظاهری می کند. در صورت مشکوک بودن زائده ها برای بررسی بیشتر اقدام می کند. این اقدام به این صورت است که پزشک با دستکش و روغن مقعد کودک را کمی چرب می کند تا بتواند از طریق انگشتان خود بخش داخلی دهانه روده را بررسی نماید. این بررسی برای این است که پزشک پی ببرد در دهانه روده زائده ای وجود دارد یا خیر. در صورت نیاز به بررسی های بیشتر پزشک کولونوسکوپی را تجویز می کند. از این طریق اقدام به عکس برداری از داخل روده بیمار می کنند.

تشخیص بواسیر در کودکان

پیشگیری از بواسیر در کودکان

برای اینکه به درمان بواسیر در کودک نپردازید بهتر است کودک خود را به موارد زیر تشویق کنید. در صورتی که کودک شما به این موارد توجه کند به احتمال بسیار زیاد از هموروئید به دور خواهد بود. این موارد به شرح زیر است.

  • کودک خود را به تحرک و ورزش تشویق نمایید. برای این کار می توانید کودک را روزانه به پارک ببرید. حتی می توانید روزانه این کار را دو بار انجام دهید و بخشی از این کار را به سایر اعضای خانواده محول کنید. همینطور می توانید این کار را در حیات خانه به وسیله ابزارها و اسباب بازی های مختلف انجام دهید.
  • برای کودکتان لباس هایی که از جنس پنبه باشند انتخاب کنید.
  • در طول روز کودک خود را تشویق به خوردن مایعات و میوه های فیبر دار کنید و آنها را در برنامه غذایی جای دهید.
  • همواره مقعد کودک خود را تمیز نگه دارید.
  • از نرم کننده برای نرم نگهداشتن مقعد کودک خود استفاده کنید. می توانید برای نرم کردن مقعد کودک ژل آلوئه ورا استفاده نمایید.
  • از تمیز کردن مقعد کودک با دستمال خشک و دستمال های معطر بپرهیزید. برای این کار از پارچه ای نرم، دستمال توالت نرم، یا دستمال مرطوب استفاده کنید.
  • زور زدن برای بواسیر در کودکان بسیار مضر است. در صورتی که والدین متوجه چنین رفتاری در کودک شدند لازم است که حواس کودک را از این کار پرت کنند. زیرا در صورتی که کودک را از این کار بازدارند ممکن است کودک لجبازی کند و این کار را بیشتر و پر قدرت تر انجام دهد.

انجام این کارها می تواند به شما کمک کند تا از درمان بواسیر در کودکان تا حد زیادی پیشگیری نمایید. اما با توجه به دردناک بودن بیماری هموروئید در صورتی که علائمی مشاهده کردید با پزشکان متخصص کلینیک هیلینگ کولورکتال مشورت نمایید.

به نقل از کلینیک کلیولند :

در موارد نادر، پزشک کودک شما ممکن است برداشتن هموروئید شدید را با جراحی توصیه کند. به همین منظورم بهتر است در صورت مشاهده علائم اولیه سریعا با پزشک کودکتان موضوع را مطرح کنید.

پیشگیری از بواسیر در کودکان

درمان خانگی بواسیر در کودکان

برای درمان بواسیر در کودکان به روش خانگی می توانید از روش های زیر استفاده کنید. البته برخی از این روش ها در بخش پیشگیری از این بیماری نیز بیان شد. اما در صورتی که در این بخش آنها را بیان نکنیم ممکن است این مورد از چشم شما دور بماند. پس لازم است که برخی از این موارد که برای درمان بواسیر در کودکان مفید است مجددا تکرار شود.

  1. مصرف غذا / میوه / سبزی های فیبر دار (استفاده از غذاهای مفید برای بواسیر)
  2. ورزش کردن و داشتن تحرک
  3. استفاده کردن از ملین ها در صورت یبوست
  4. از آب و سایر مایعات سالم به میزان کافی استفاده کنید.
  5. در صورت درد شدید در مقعد کودک از داروهای ضد درد استفاده کنید.
  6. استفاده از لگن آب گرم برای کودکان و نشستن کودک در آن
  7. استفاده کردن از شیاف گلیسیرین برای درمان بواسیر در کودکان

به یاد داشته باشید که برای نتیجه گیری بهتر از این روش ها بهتر است که انجام این اقدامات را با پزشکان متخصص کلینیک هیلینگ کولورکتال هماهنگ کنید. از این طریق می توانید به درمان بواسیر در کودکان مطمئن تر باشید. زیرا پزشک متخصص در جریان این روش درمان است و نکات لازم را به شما گوش زد می کند.

درمان بواسیر در کودکان

در صورتی که نشانه هایی همچون موارد زیر در کودکان دیدید واجب است که به پزشک متخصص مراجعه کنید. زیر در این شرایط وضعیت کودک بسیار جدی و خطرناک است. پس سهل انگاری نکنید.

  • عدم توانایی اجابت مزاج در کودک
  • داشتن تب یا بالا رفتن حرارت بدن کودک
  • خون ریزی از مقعد کودک

در شرایطی که موارد فوق را در کنار سایر علامت های بیان شده مشاهده کردید بدانید که شرایط کودک اصلا خوب نیست و باید به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که این موارد رخ دهد پزشک باید از تجربه خود استفاده کند. تصمیم پزشک به وضعیت کودک بیمار بستگی دارد. ممکن است دستورات پزشک برای چندین کودک بیمار با یکدیگر متفاوت باشند. در صورت مشاهده چنین مواردی می توانید با کلینیک هیلینگ کولورکتال تماس بگیرید. شماره های تماس مجموعه در صفحه تماس با ما در منو سایت وجود دارد. از همراهی شما در این مقاله سپاس گزاریم.

سوالات متداول

بواسیر چیست و چگونه در کودکان ایجاد می‌شود؟
بواسیر یا هموروئید به ورم و التهاب رگ‌های خونی در ناحیه مقعد گفته می‌شود. در کودکان، این مشکل معمولاً به دلیل یبوست، فشار زیاد هنگام دفع مدفوع، یا نشستن طولانی‌مدت در توالت ایجاد می‌شود.

علائم بواسیر در کودکان چیست؟
علائم ممکن است شامل:
– درد یا ناراحتی در ناحیه مقعد
– خونریزی از مقعد (خون روشن)
– خارش یا سوزش در ناحیه مقعد
– برآمدگی یا تورم در اطراف مقعد

چه عواملی می‌توانند باعث بواسیر در کودکان شوند؟
– یبوست مزمن
– رژیم غذایی کم‌فیبر
– عدم مصرف مایعات کافی
– نشستن طولانی‌مدت روی توالت

چگونه می‌توان بواسیر را درمان کرد؟
– تغییرات رژیم غذایی: افزایش مصرف فیبر و مایعات.
– داروها: استفاده از پمادهای موضعی یا داروهای ضد درد.
– حمام گرم: نشستن در آب گرم می‌تواند به تسکین درد کمک کند.
– اجتناب از فشار: آموزش به کودک برای عدم فشار زیاد هنگام دفع.

در چه شرایطی لازم است که برای درمان بواسیر در کودکان به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر علائم شدید باشد، مانند خونریزی مداوم یا درد شدید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر بواسیر به طور مکرر عود کند، نیاز به بررسی بیشتر دارد.

آیا بواسیر در کودکان خطرناک است؟
بیشتر اوقات بواسیر در کودکان خطرناک نیست و با درمان‌های خانگی قابل کنترل است. اما در صورت عدم درمان، ممکن است مشکلات بیشتری ایجاد کند.

آیا می‌توان از بروز بواسیر پیشگیری کرد؟
بله، با رعایت نکات زیر می‌توان از بروز بواسیر پیشگیری کرد:
– مصرف کافی فیبر و مایعات
– تشویق به فعالیت بدنی
– آموزش کودک برای دفع به موقع و اجتناب از فشار زیاد

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.