تفاوت فیستول مقعدی و کیست مویی در چیست؟
تفاوت فیستول مقعدی و کیست مویی
تفاوت فیستول مقعدی و کیست مویی در بسیاری از زمینه ها مشهود است. این دو بیماری نشیمنگاهی در علت، علائم، نحوه درمان و… با یک دیگر تفاوت هایی دارند. فیستول یک ارتباط نامتعارف در بین اندام های بدن است. فیستول مقعدی مجرای غیر طبیعی میان بافت روده و پوست اطراف مقعد است که باعث ایجاد عفونت میشود. کیست مویی یا سینوس پیلونیدال به دلیل بازگشت مو به داخل پوست رخ میدهد و و به صورت برآمدگی حاوی مو و عفونت نمایان میشود. کیست مویی در صورت عدم درمان به موقع باعث ایجاد آبسه شده و آبسه های مکرر، عامل بروز فیستول هستند.
تفاوت علائم فیستول مقعدی و کیست مویی
بیماری فیستول و کیست مویی هر دو عفونت پوستی هستند که در ناحیه مقعد ایجاد میشوند. به همین علت امکان دارد تشخیص علائم بروز هر کدام از بیماری کمی دشوار باشد. بهتر است تشخیص دقیق را به پزشک بسپارید.
علائم فیستول مقعدی
- درد
- بی اختیاری مدفوع
- ترشحات بد بو و خونی
- ابتلا به آبسه های مکرر مقعدی
- ایجاد سوراخ و یا مجرای غیر طبیعی
- تورم، التهاب و قرمزی اطراف ناحیه مورد نظر
علائم کیست مویی
- درد
- قرمزی و التهاب پوست
- ترشحات عفونی و بد بو
- حفره های حاوی مو و عفونت در پایین ترین قسمت کمر
تفاوت علت فیستول مقعدی و کیست مویی
تفاوت فیستول مقعدی و کیست مویی در علت و دلایلی که بیماری بروز پیدا میکند مشخص است. این دو بیماری در علت ایجاد بسیار با یک دیگر تفاوت دارند.
علت فیستول مقعدی
همانطور که گفته شد مهم ترین علت ایجاد فیستول مقعدی درمان نکردن به موقع آبسه مقعدی است. اگر غدد هایی که در داخل مقعد وجود دارد به دلایلی بسته شوند عفونت در آنها تجمع پیدا میکند. در نتیجه تجمع این باکتری و عفونت بافتی متورم ایجاد میشود که به آن آبسه میگویند. اگر این آبسه به موقع درمان نشود، باعث ایجاد فیستول در ناحیه مقعد میشود. سایر علت ها :
- دیابت
- بیماری سل
- بیماری کرون
- آبسه های پوستی
- روابط جنسی پرخطر
- عفونت های باکتریایی
- نشستن طولانی مدت
- سندروم روده تحریک پذیر
- انجام جراحی های نزدیک به ناحیه مقعد
علت کیست مویی
- اضافه وزن و چاقی
- نشستن های طولانی
- عدم رعایت بهداشت فردی
- برگشت مو به داخل پوست
- اصلاح نکردن موهای زائد بدن
- پوشیدن لباس های نامناسب
- پرمویی و داشتن موهای ضخیم و کلفت
تفاوت پیشگیری از ابتلا به فیستول مقعدی و کیست مویی
تفاوت فیستول مقعدی و کیست مویی در نحوه پیشگیری تفاوت چندانی ندارد. به طور کلی هر فردی با داشتن سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب و فیبر دار، ترک عادات مضر و… میتواند از بیماری ها پیشگیری کند. فیستول مقعدی و کیست مویی هر دو بیماری های مرتبط با پوست هستند. جهت پیشگیری بهتر است موهای زائد خود را به روش دائمی و لیزر موهای زائد از بین ببرید. رعایت بهداشت شخصی و فردی همینطور خشک و تمیز نگه داشتن ناحیه مورد نظر سبب پیشگیری میشود. از نشستن طولانی مدت، پوشیدن لباس های تنگ، نداشتن ورزش و تحرک و… نیز خودداری کنید. همینطور با هیدراته نگه داشتن بدن، مصرف فیبر و رژیم غذایی مناسب از یبوست پیشگیری کنید تا احتمال ابتلا به بیماری های نشیمنگاهی و مقعدی پایین بیاید. به طور کلی از فشار به ناحیه کمر و دنبالچه خودداری کنید زیرا این فشار احتمال ایجاد کیست، آبسه و فیستول را بالا میبرد.
تفاوت تشخیص فیستول مقعدی و کیست مویی
برای تشخیص دقیق فیستول مقعدی باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک متخصص با بررسی فیزیکی، سوابق بیمار و انجام آزمایش های مربوطه به نوع بیماری پی میببرد. بیماری فیستول باید به سرعت تشخیص و درمان شود زیرا عوارض آن دردناک است. برای تشخیص دقیق کیست مویی نیز باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. دکتر محل بروز زخم را به خوبی بررسی میکند تا به نوع بیماری پی ببرد. بهتر است بدانید در صورتی که کیست مویی به موقع درمان نشود، آبسه مقعدی تشکیل میشود. همینطور اگر آبسه ها نیز درمان نشوند، در نهایت منجر به فیستول مقعدی میشوند.
تفاوت درمان فیستول مقعدی و کیست مویی
روش درمان فیستول مقعدی و کیست مویی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. استفاده از روش های خانگی، گیاهی، دارو درمانی و… جهت درمان هر دو عارضه فقط سبب تسکین و کاهش نشانه بیماری میشود و شما را به بهبودی کامل نمیرساند. همینطور برای درمان هر دو بیماری میتوان از جراحی با تیغ یا کوتر استفاده نمود. این روش همراه با درد و عوارض زیادی است. عمل جراحی فیستوبل مقعدی و کیست مویی به روش باز و بسته علاوه بر این که دردناک است، دارای دوره نقاهت طولانی و احتمال عفونت پس از عمل در آن بالاست. یشنهاد ما به شما جهت درمان لیزر درمانی است. در لیزر فیستول مقعدی و کیست مویی از اشعه و پرتو استفاده میشود و هیچگونه خونریزی و دردی رخ نمیدهد. درمان فیستول و کیست مویی با لیزر به نسبت عمل جراحی بهتر است و مزایای بیشتری نیز دارد.
مزایای لیزر درمانی
- بدون درد و خونریزی
- دوره استراحت کوتاه مدت
- بازگشت سریع به زندگی طبیعی
- عدم انتقال سایر بیماری های عفونی
- همراه با بی حسی موضعی نه بیهوشی
- بدون آسیب به بافت های سالم اطراف مقعد
- به صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری شدن
- همراه با موفقیت بالا و میزان بازگشت مجدد کم
- عدم ایجاد جای زخم و بدون نیاز به تعویض روزانه پانسمان