راهنمای کامل استفاده از انواع پماد درمان زگیل مقعدی
پماد برای درمان آبسه مقعدی و زگیل مقعدی چیست؟ همان طور که در مقالات قبلی توضیح دادیم، روش های زیادی با پماد برای درمان زگیل مقعدی وجود دارد. درمان های خانگی، درمان های دارویی، پماد برای درمان زگیل مقعدی و درمان با جراحی از روش های درمانی این بیماری است. یکی از روش های درمانی این بیماری، استفاده از پمادهای اسیدی محلول است. به همین منظور در این مقاله به معرفی انواع پماد برای درمان آبسه مقعدی و زگیل مقعدی میپردازیم مانند پماد آلدارا، پماد پودوفیلاکس، پماد سالسیلیک اسید و پماد فرمالدئید.
نکات مهم در استفاده پماد برای زگیل مقعدی
پودوفیلاکس پماد برای زگیل مقعدی
پماد پودوفیلاکس، یکی از بهترین پماد برای زگیل مقعدی است. پماد پودوفیلاکس یک داروی موضعی است که عمدتاً برای درمان زگیلهای تناسلی و زگیلهای معمولی (زگیلهای ویروسی) استفاده میشود. این دارو به عنوان یک درمان ضد ویروسی شناخته میشود و به کاهش اندازه و تعداد زگیلها کمک میکند. پماد محلول پودوفیلاکس را هرگز در اندام های مخاطی مانند دهان، مجاری تناسلی و واژن استفاده نکنید. پماد زگیل مقعدی پودوفیلاکس به شکل محلول یا ژل، است. با تجویز پزشک متخصص ۳ روز در سه نوبت از این پماد، باید استفاده شود.
روش استفاده : معمولاً این پماد برای درمان زگیل مقعدی به صورت موضعی و فقط بر روی ناحیه آسیبدیده اعمال میشود. معمولاً دو بار در هفته استفاده میشود و باید به مدت ۳ تا ۴ هفته ادامه یابد، مگر اینکه پزشک دستور دیگری بدهد.پماد را با گوش پاک کن تمیز روی زگیل ها بمالید. در زمان استفاده از پماد دقت کنید پماد با سایر قسمت های بدن مانند دست، چشم و مخاط ها تماس پیدا نکند. با بروز هرگونه حساسیت و سوزش های شدید به دکتر معالج خود مراجعه کنید. خارش، سوزش، درد و سردرد از عوارض مصرف این پماد است. در دوران حاملگی از این پماد استفاده نکنید. در زمان درمان بیماری با این پماد، از رابطه جنسی بپرهیزید.
عوارض جانبی : ممکن است باعث سوزش، قرمزی، یا خارش در محل استفاده شود. همینطور در برخی موارد، ممکن است پوست اطراف ناحیه درمان نیز دچار تحریک شود.
موارد احتیاط : از تماس با نواحی حساس مانند چشمها و غشاهای مخاطی خودداری کنید. در صورت داشتن بیماریهای پوستی دیگر یا حساسیت به مواد موجود در پماد، قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید. قبل از شروع درمان با پودوفیلاکس، مشاوره با پزشک متخصص الزامی است تا اطمینان حاصل شود که این درمان مناسب شماست. همیشه توصیه میشود که دستورالعملهای پزشک را به دقت دنبال کنید و در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی یا نگرانی، با پزشک خود تماس بگیرید.
عدم استفاده در بارداری : در دوران بارداری و شیردهی، استفاده از این دارو باید تحت نظر پزشک باشد.
پماد آلدارا
پماد زگیل مقعدی آلدارا از داروهای محرک سیستم ایمنی بدن است. استفاده پماد آلدرا را پزشک متخصص می بایست تجویز کند. پماد آلدارا (Imiquimod) یک داروی موضعی است که معمولاً برای درمان برخی از بیماریهای پوستی مانند زگیلهای تناسلی، زگیلهای معمولی و برخی از انواع سرطانهای پوست استفاده میشود. این پماد درمان زگیل مقعدی با تحریک سیستم ایمنی بدن به مبارزه با ویروسها و سلولهای غیرطبیعی کمک میکند.
توصیه های مصرفی : معمولاً پماد آلدارا را به ناحیه آسیبدیده یک یا چند بار در هفته به مدت چند هفته تا چند ماه میزنند. باید دستور پزشک را دقیقاً دنبال کنید. اما به طور معمول استفاده از پماد آلدارا به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن، محدود است. ۳ روز در هفته به مدت ۱۶ روز می بایست از پماد آلدارا استفاده کنید. از تماس پماد آلدارا با سایر قسمت های بدن مانند دست، چشم و مخاط ها خودداری کنید. پماد آلدارا را شب ها قبل از خواب مصرف کنید. پس از مصرف پماد، روی زگیل ها را نپوشانید. مصرف این پماد برای زگیل مقعدی می بایست با تجویز و زیر نظر پزشک معالج باشد.
عوارض : تورم، خارش، سوزش، درد، قرمزی و ترشح مایع از محل مصرف پماد آلدارا ممکن است در افراد مختلف رخ دهد. همینطور احتمال پوستهپوسته شدن پوست در ناحیه درمان نیز وجود دارد. حساسیت های مصرف پماد آلدارا مانند بیماری آنفولانزا به همراه سرفه، تب، درد استخوان و سینه است. در صورت بروز عوارض شدید یا غیرعادی، باید با پزشک در مورد مصرف پماد آلدارا مشورت کنید.
موارد احتیاط : قبل از شروع درمان با پماد آلدارا، باید پزشک را از هر گونه داروی دیگری که مصرف میکنید یا هر گونه بیماری زمینهای مانند درمان آبسه مقعدی مطلع کنید.
عدم استفاده در بارداری : در دوران بارداری و شیردهی، مصرف این پماد برای درمان زگیل مقعدی باید تحت نظر پزشک انجام شود. به یاد داشته باشید که همیشه قبل از استفاده از هر دارویی، مشاوره با پزشک متخصص ضروری است.
پماد سالیسیلیک اسید
پماد زگیل مقعدی سالیسیلیک اسید از ترکیب سالیسیک و اسید حل کننده ی زگیل درست می شود. استفاده از پماد سالیسیلیک اسید قدمت طولانی دارد. پماد سالیسیلیک اسید یک داروی موضعی است که عمدتاً برای درمان مشکلات پوستی مانند زگیلها، پینهها، و دیگر نقاط ضخیم و خشک پوست استفاده میشود. پماد سالیسیلیک اسید به عنوان یک کراتولیتیک عمل میکند، به این معنی که به تجزیه و حذف سلولهای مرده پوست کمک میکند.
توصیه های مصرفی : قبل از مصرف پماد سالیسیلیک اسید محل زگیل ها را بشویید و خشک کنید. پماد را روزی ۲ بار با تجویز پزشک متخصص استفاده کنید. مدت درمان با پماد سالیسیلیک اسید ۱۲ روز است. از تماس پماد سالیسیلیک اسید با سایر قسمت های بدن مانند دست، چشم و غشاهای مخاطی خودداری کنید. اگر حساسیت دارویی به داروهای خانواده ی سالیسیلات ها از جمله آسپرین، بروفن و ناپروکسن داشته باشید، نباید از پماد سالیسیلیک اسید استفاده کنید. خانم های باردار، بیماران قلبی و دیابتی نباید از این پماد برای درمان زگیل مقعدی استفاده کنند. استفاده از پماد سالیسیلیک اسید باید طبق دستور پزشک و معمولاً تا زمانی که علائم بهبود یابند ادامه یابد.
عوارض :ممکن است باعث سوزش، قرمزی یا خشکی پوست در ناحیه درمان شود. در صورت بروز واکنشهای شدید یا غیرعادی شود. مشاوره با پزشک متخصص را فراموش نکنید.
استفاده در بارداری : در دوران بارداری و شیردهی، مشاوره با پزشک قبل از استفاده از پماد سالیسیلیک اسید الزامی است. همیشه قبل از استفاده از هر دارویی، مشاوره با پزشک متخصص ضروری است.
فرمالدئید پماد زگیل مقعدی
فرمالدئید یکی از بهترین پماد برای زگیل مقعدی است که معمولاً به صورت موضعی روی ناحیه آسیبدیده اعمال میشود. قبل از استفاده، ناحیه باید تمیز و خشک باشد. پماد فرمالدئید به عنوان درمان شیمیایی نیز توسط پزشکان استفاده می شود.
توصیه های مصرفی : پماد فرمالدئید معمولاً برای درمان برخی شرایط پوستی خاص مانند زگیلها و پینهها استفاده میشود. پماد فرمالدئید یک ترکیب شیمیایی است که به عنوان یک عامل ضدعفونیکننده و نگهدارنده شناخته میشود. پماد فرمالدئید نیز مانند پمادهای دیگر می بایست مستقیم روی زگیل ها استفاده شود. از تماس پماد فرمالدئید با سایر قسمت های حساس بدن مانند چشمها و غشاهای مخاطی خودداری کنید. همچنین در صورت داشتن پوست حساس یا شرایط خاص پوستی، قبل از استفاده از پماد فرمالدئید با پزشک مشورت کنید. دارو را در صورت استفاده دراز مدت، روزانه ۱ الی ۲ بار استفاده کنید. همینطور استفاده از پماد زگیل مقعدی فرمالدئید باید طبق دستور پزشک و معمولاً تا زمانی که علائم بهبود یابند ادامه یابد.
عوارض : تحریک منطقه استعمال پماد فرمالئید می تواند آثاری همچون این موارد داشته باشد. درد و حساسیت، خارش و سوزش قرمزی، یا واکنشهای آلرژیک در محل استفاده پماد فرمالدئید شود. در صورت بروز عوارض شدید، باید مصرف پماد فرمالدئید را متوقف کرده و با پزشک مشورت کنید.
استفاده در بارداری : در دوران بارداری و شیردهی، مشاوره با پزشک قبل از استفاده الزامی است.
پماد درمان زگیل مقعدی در انواع مختلف و توسط شرکت های مختلف تولید می شود. در این محتوا تنها چند مورد را به طور خلاصه برای شما کاربران معرفی کردیم. در صورت تمایل می توانید به طور اختصاصی محتوای کامل در مورد هر پماد برای زگیل مقعدی را مطالعه کنید. از دیگر پماد زگیل مقعدی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- پماد سوسپانسیون
- پماد آسیکلوویر
- پماد بتامتازون
- پماد زویدرم
- پماد فلورواوراسیل
- پماد باکتروماد
- پماد ملیسان
- پماد تتراسایکلین
- پماد موپیروسین
- پماد کلوتریمازول
- پماد ایکتیول
- پماد زینک اکساید
- پماد گانودرما
- پماد سالیسیلیک اسید
همینطور به نقل از پیکاطب :
انواع پمادهای مناسب برای استفاده جهت مداوای زگیل تناسیل به این شرح اند. پماد آلدارا، پودوفیلوکس، فلوروراسیل،پودوفیلین،اسید سالسیلیک و پماد ورجین هستند.
در صورتی که دارای زگیل مقعدی هستید یا به دنبال درمان خارش زگیل مقعدی هستید می توانید به مرکز هیلینگ کولورکتال مراجعه فرمایید. این مرکز از سال 1388 با پزشکان متخصص خانم و آقا آغاز به ارائه خدمات به بیماران کرده است. با توجه به پیشینه تخصصی ما، یکی از بهترین گزینه های بررسی و چکاپ توسط پزشکان این مرکز است.
سوالات متداول
ایا پماد برای زگیل مقعدی به تنهایی کافیست؟
بهتر است استفاده از پمادها و داروها زیر نظر پزشک انجام شود زیرا پزشکان بیماران را با شرایط مختلف بررسی نموده اند و با عملکرد داروها آشنایی کامل دارند.
استفاده خودسرانه پماد زگیل مقعدی و سایر داروهاچه تاثیری دارد؟
در صورت استفاده از پماد برای زگیل مقعدی بدون مشورت با پزشک ممکن است دارو با بدن بیمار تداخلاتی داشته باشد که منجر به وخیم شدن مشکل بیماران شود. اما با راهنمایی های پزشکان متخصص هیلینگ کولورکتال میتوانید ریسک عوارض دارو را کاهش دهید و بیماری خود را درمان کنید
چقدر طول میکشد تا پماد زگیل مقعدی مؤثر باشد؟
مدت زمان لازم برای مشاهده نتایج بستگی به نوع پماد و شدت زگیل دارد. ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر زگیلها بزرگتر شدند، دردناک شدند یا تغییر رنگ دادند، یا اگر درمانهای خانگی مؤثر نبودند، باید به پزشک مراجعه کنید.
سلام
من روی آلت تناسلیم دیدم چنتا زگیل هست. ولی خب نمیدونم از کی بوجود اومده. از بچگی هم پر رابطه بودم. الان باید منم از پماد زگیل مقعدی استفاده کنم ؟ یا پماد اندام جنسی فرق داره ؟ می تونید راهنمایی کنید چیکار کنم
سلام . با کلینیک هیلینگ تماس بگیرید ( شماره 02188065942 ). این موارد باید توسط پزشک متخصص بررسی و معاینه شوند.