بواسیر داخلی چیست؟ درمان هموروئید داخلی

این مقاله برای آشنایی کاربران با بواسیر داخلی نوشته شده است. در این مقاله ابتدا به تعریف هموروئید داخلی خواهیم پرداخت تا کاربران بتوانند از این بیماری درک روشنی داشته باشند. پس از آن به سراغ دلایل و علائم این بیماری می رویم. در گام بعدی به بیان روش های درمان بواسیر داخلی می پردازیم. چند روش برای درمان هموروئید داخلی وجود دارد که همه آن ها را بیان می کنیم. در آخرین بخش هم نحوه پیشگیری از بواسیر داخلی را برای شما کاربران توضیح می دهیم. از این که در این مقاله با ما همراه هستید، از شما سپاس گزارم.

بواسیر داخلی چیست؟

روده دارای رگ های متعددی است. این رگ ها به پایین روده و مقعد متصل هستند. در صورتی که افراد به مقعد خود فشار وارد نمایند این رگ ها متورم می شوند. در برخی اوقات دیواره رگ ها نازک می شود. رگ ها متورم و برآمده می شوند. فرد در این وضعیت دچار درد خواهد شد. در صورتی که این رگ ها در داخل روده قرار داشته باشند و به بیرون نیامده باشند این بیماری را هموروئید داخلی می گویند. در صورتی که این تورم ها در دهانه روده که همان مقعد است به وجود آمده باشند به آن بواسیر خارجی می گویند.

 

بواسیر داخلی چیست؟

در اصل بواسیر داخلی بخاطر اینکه داخل بدن است و بواسیر خارجی بخاطر اینکه خارج از روده و بیرون بدن قرار دارد، به این صورت نام گزاری کرده اند. نکته دیگر اینکه بواسیر خارجی توسط بیماران قابل رویت است. اما هموروئید داخلی توسط افراد قابل رویت نیست. از این رو بیماران مبتلا به بواسیر داخلی تنها درد و رنج را حس می کنند و بیرون از بدن اثری از مشکل مشاهده نمی کنند.

علائم هموروئید داخلی

در بخش قبلی بیان کردیم که این بیماری داخل روده و درون بدن اتفاق می افتد و در ظاهر نشانه ای ندارد. منظور ما از نشانه برآمدگی، تورم یا… بیرون از بدن است. پس برای متوجه شدن ابتلا به بواسیرِ داخلی باید هوشمند تر به دنبال نشانه های آن باشید. تنها نشانه بواسیر داخلی، خون است. اگر ردی از خون در هنگام دفع مشاهده کردید و دیدید که این خون قرمز رنگ و روشن است احتمالا هموروئید داخلی است. میزان ابتلا به هموروئیدِ داخلی در بین بیماران بواسیر حتی به 10 درصد هم نمی رسد.

شاید بدانید که بیماری بواسیر دارای گرید های مختلفی است. در صورتی که هموروئید داخلی به گرید 4 که وضعیت شدید این بیماری است برسد خارج از مقعد هم قابل مشاهده است. یعنی از مقعد بیرون میزند بیمار درد شدیدی را تجربه می کند. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری در صورت احساس درد در مقعد به پزشک متخصص رجوع کنید.

علت بواسیر داخلی

نوع داخلی از بیماری بواسیر بر اثر دلایل مختلفی در بدن افراد پدیدار می شود. دلایل ابتلا به شرح زیر است.

  • طولانی مدت نشستن
  • مبتلا بودن به یبوست یا اسهالی که مزمن باشد (مدت های طولانی فرد به آن مبتلا باشد).
  • برنامه غذایی کم فیبر
  • وارد شدن یا وارد کردن فشار زیاد به مقعد که معمولا در سرویس بهداشتی رخ می دهد.
  • جابجا کردن بار سنگین

علائم هموروئید داخلی

انواع درمان بواسیر داخلی

همانطور که می دانید و ذکر کردیم درمان بواسیر داخلی از طریق روش های مختلف امکان پذیر است. در صورتی که فردی به این بیماری مبتلا شده است می تواند از روش های مختلفی که در این بخش بیان می کنیم برای درمان خود استفاده کند. هر روش دوران بهبود، نقاهت، مراقبت و… متفاوتی دارد. با ما همراه باشید در ادامه این مقاله.

درمان خانگی هموروئید داخلی

یکی از اولین و مهم‌ترین مراحل درمان بواسیر داخلی، تغییرات در سبک زندگی است. این تغییرات شامل افزایش مصرف فیبر در رژیم غذایی، نوشیدن آب کافی و انجام ورزش منظم می‌شود. فیبر می‌تواند به نرم شدن مدفوع کمک کرده و از یبوست جلوگیری کند. همچنین، پرهیز از نشستن طولانی‌مدت و استفاده از توالت‌های مناسب نیز می‌تواند به کاهش فشار در ناحیه رکتوم کمک کند. در کنار روش‌های پزشکی، درمان‌های خانگی نیز می‌توانند مؤثر واقع شوند. استفاده از حمام گرم برای تسکین درد و التهاب، استفاده از کمپرس سرد برای کاهش تورم و مصرف مکمل‌های فیبر از جمله این روش‌ها هستند.

همچنین، برخی افراد از گیاهان دارویی مانند آلوئه‌ورا یا چای سبز برای تسکین علائم استفاده می‌کنند. در بسیاری از موارد، داروهای بدون نسخه مانند کرم‌ها و پمادهای ضد هموروئید می‌توانند به تسکین علائم کمک کنند. این محصولات معمولا حاوی ترکیباتی هستند که التهاب را کاهش می‌دهند و درد را تسکین می‌بخشند. همچنین، مسکن‌های غیرنسخه‌ای مانند ایبوپروفن یا استامینوفن نیز می‌توانند برای کاهش درد مفید باشند.

انواع درمان بواسیر داخلی

درمان هموروئید داخلی به روش سنتی

اگر درمان‌ های غیر جراحی موثر نباشند یا بواسیر داخلی به شدت پیشرفت کرده باشد، ممکن است نیاز به جراحی باشد. روش های لیزر و جراحی معمولا در موارد شدید تر و زمانی که کیفیت زندگی بیمار تحت تاثیر قرار گرفته باشد، توصیه می‌ شوند. در روش جراحی سنتی بیمار دوره نقاهتی حدود 2-6 ماه را طی می کند. اما بیمه تامین اجتماعی پوشش دهنده هزینه درمانی جراحی سنتی در بیمارستان ها است. البته به یاد داشته باشید که بعد از جراحی باید حدود 2 ماه درد شدید را تحمل کنید.

درمان بواسیر داخلی با لیزر

درمان بواسیر داخلی به وسیله لیزر یک روش بسیار کم خطر و جدید است. این روش 2 دهه است که ابداع شده. در این روش درمان از لیزر برای جدا کردن زائده گوشتی استفاده می شود. در این روش زائده از طریق لیزر برداشته می شوند. در این روش تنها کمی سوزش توسط بیماران احساس می شود. و مثل عمل فیستول درد و خون ریزی ندارد.

نحوه انجام کار به این صورت است که از طریق لیزر گوشت اضافه جدا می شود. با توجه به اینکه لیزر بافت مورد نظر را خشک می کند با خون ریزی بسیار کمی همراه خواهد بود. این مقدار از خون ریزی در برابر روش جراحی که عضو با تیغ جراحی برداشته می شود بسیار خون ریزی و درد کمتری دارد. در این روش بیمار پس از 1-2 روز استراحت می تواند به امور زندگی خود رسیدگی کند. البته بیمار بعد از لیزر کلینیک را ترک می کند و به منزل خود باز می گردد. این روش تنها توسط برخی از بیمه های تکمیلی پوشش داده می شود.

به نقل از کلینیک کلیولند :

این روش درمان ممکن است ناراحت کننده باشند اما دردناک نیست. بیماران معمولا در مطب پزشک یا مرکز سرپایی بدون بیهوشی انجام می شوند . بعد از لیزر نیز شما، همان روز به خانه می روید.

پیشگیری از بواسیر داخلی

برای اینکه از بواسیر پیشگیری کنید میتوانید از روش های زیر استفاده کنید تا خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهید.

  1. فیبر استفاده کنید. فیبر در مواد غذایی مختلفی وجود دارد. مثل سبزی جات میوه ها و… برای اینکار می توانید به غذاهای مفید برای بواسیر مراجعه کنید.
  2. از کرم های درمانی بواسیر استفاده کنید.
  3. در سرویس بهداشتی از تمام قدرت خود برای دفع استفاده نکنید. اغلب کودکان در سرویس اقدام به زور زدن می کنند که احتمال ابتلا به بواسیر در کودکان را افزایش می دهد.
  4. از حمام سیتز استفاده کنید.
  5. به اندازه کافی آب مصرف کنید تا بدنتان هیدراته بماند.
  6. خود را از یبوست دور نگهدارید.
  7. تحرک داشته باشید یا ورزش کنید.
  8. از کمپرس سرد استفاده کنید تا موضع مورد نظر را بی حس کنید. کمپرس سرد همینطور می تواند به کاهش تورم ناحیه نیز کمک کند.
  9. نکته بسیار مهم دیگر این است که از بلند کردن جسم سنگین اجتناب کنید. البته اگر مقعد خود را دوست دارید.

پیشگیری از بواسیر داخلی

در بخش های قبلی روش های مختلف درمان نوع داخلی از بواسیر را برای کاربران بصورت مختصر شرح دادیم. با مطالعه این مقاله اکنون تفاوت لیزر و جراحی سنتی را  می دانید. برای جراحی سنتی می توانید به بیمارستان ها مراجعه کنید. اما در صورتی که مایل به لیزر برای درمانِ هموروئید هستید می توانید به کلینیک هیلینگ کولورکتال مراجعه نمایید. کلینیک هیلینگ کولورکتال بیش از 15 سال است که در زمینه درمان بیماری های بواسیر در خدمت هم وطنان عزیز است. این کلینیک نخستین مرکز درمان بیماریهای نشیمنگاهی در تهران به وسیله لیزر است.

سوالات متداول

هموروئید داخلی چیست و چگونه ایجاد می‌ شود؟
بواسیر داخلی به عروق خونی متورم در داخل مقعد و رکتوم اشاره دارد. این عارضه معمولا به دلیل فشار زیاد در ناحیه رکتوم، یبوست، نشستن طولانی‌ مدت یا بارداری ایجاد می‌ شود.

علائم بواسیر داخلی چیست؟
علائم شامل خونریزی هنگام اجابت مزاج، درد و ناراحتی در ناحیه مقعد، احساس فشار یا وجود یک توده در ناحیه رکتوم است.

آیا بواسیرِ داخلی خطرناک است؟
بواسیر داخلی معمولا خطرناک نیست، اما می‌ تواند باعث ناراحتی و مشکلات جدی‌ تری مانند عفونت یا لخته شدن خون شود. در صورت عدم درمان، ممکن است عوارض بیشتری به همراه داشته باشد.

درمان‌ بواسیر داخلی چیست؟
درمان‌ بواسیر داخلی شامل تغییرات در سبک زندگی (افزایش فیبر و آب)، دارو های بدون نسخه (کرم‌ها و پمادها)، درمان‌ های موضعی (تزریق یا لیزر) و در موارد شدیدتر، جراحی هستند.

آیا می‌ توان از بواسیرِ داخلی پیشگیری کرد؟
بله، با رعایت رژیم غذایی غنی از فیبر، نوشیدن آب کافی، انجام ورزش منظم و پرهیز از نشستن طولانی‌ مدت می‌ توان از بروز بواسیر داخلی پیشگیری کرد.

آیا درمان‌ های خانگی مؤثر هستند؟
برخی درمان‌ های خانگی مانند حمام گرم و کمپرس سرد می‌توانند به تسکین علائم کمک کنند، اما بهتر است در کنار مشاوره پزشکی استفاده شوند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورتی که علائم شدید باشند، خونریزی ادامه‌ دار باشد یا درد شدید وجود داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کرد.

آیا درمان هموروئید داخلی دردناک است؟
برخی روش‌ های درمان هموروئید داخلی ممکن است با درد همراه باشند، اما پزشکان معمولا از روش‌ های کم‌ درد و تسکین‌ دهنده استفاده می‌ کنند تا راحتی بیمار را تضمین کنند.

آیا بواسیرِ داخلی می‌ تواند دوباره برگردد؟
بله، بواسیر داخلی ممکن است دوباره برگردد، به خصوص اگر تغییرات سبک زندگی رعایت نشود. پیشگیری از بروز مجدد با رعایت رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی امکان‌ پذیر است.

آیا بواسیرِ داخلی نیاز به جراحی دارد؟
جراحی معمولا تنها در موارد شدید که روش های دیگر درمان‌ بواسیر خارجی دیگر مؤثر نبوده‌ اند توصیه می‌ شود. پزشک تصمیم نهایی را بر اساس وضعیت بیمار خواهد گرفت.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.