انواع فیستول مقعدی و علائم هر کدام

فیستول

فیستول‌ ها کانال‌ های غیر طبیعی هستند که بین دو ساختار بدن یا بین یک ساختار و سطح پوست ایجاد می‌ شوند. در انواع فیستول مقعدی کانال‌ ها معمولا به دلیل عفونت، التهاب یا آسیب به بافت‌ ها شکل می‌ گیرند و می‌ توانند عوارض جدی برای سلامت فرد به همراه داشته باشند. فیستول‌ ها ممکن است در نقاط مختلف بدن ایجاد شوند، اما شایع‌ ترین آن‌ ها در نواحی مانند مقعد، روده، دستگاه ادراری و سیستم تنفسی یافت می‌ شوند.

انواع فیستول مقعدی می‌توانند به صورت خود به‌ خود ایجاد شوند یا به دنبال جراحی، آسیب یا بیماری‌ های مزمن مانند بیماری کرون، دیابت و سرطان شکل بگیرند. درمان فیستول‌ ها معمولا نیاز به مداخله پزشکی دارد و بسته به نوع و محل فیستول ممکن است شامل دارو، جراحی یا روش‌ های دیگر باشد.

این بیماری همراه با نشانه هایی مانند درد، ترشحات چرکی و…است. در صورت ابتلا به یکی از انواع فیستول مقعدی به پزشک مراجعه کنید تا از عوارض آن دور بمانید. بهترین روش درمان فیستول مقعدی، لیزر درمانی است. انواع فیستول مقعدی بر اساس محل شکل‌گیری، تقسیم‌ بندی می شوند که در ادامه به آنها پرداخته‌ ایم…

انواع فیستول

انواع فیستول مقعدی و غیر مقعدی به دسته‌ های مختلفی تقسیم می‌ شوند که هر کدام ویژگی‌ ها و علل خاص خود را دارند. برخی از انواع رایج فیستول‌ ها عبارتند از:

  1. مقعدی
  2. ادراری
  3. گوارشی
  4. شریانی-وریدی
  5. تنفسی
  6. فیستول واژنی

انواع فیستول‌های مقعدی

این نوع فیستول‌ ها بین مقعد و سطح پوست یا بین مقعد و روده بزرگ ایجاد می‌شوند. آن‌ها معمولا به دلیل عفونت آبسه‌ ای در ناحیه مقعد شکل می‌ گیرند.

انواع فیستول‌های مقعدی

فیستول‌های ادراری

این فیستول ها بین مثانه و ناحیه‌ ای از پوست یا بین مثانه و واژن (در زنان) ایجاد می‌ شوند. این نوع فیستول‌ ها ممکن است به دلیل عفونت، آسیب یا جراحی باشد.

فیستول‌های گوارشی

این نوع فیستول ها بین روده و پوست یا بین دو قسمت از روده ایجاد می‌ شوند. بیماری‌ هایی مانند بیماری کرون می‌ توانند منجر به ایجاد این نوع فیستول‌ ها شوند.

فیستول‌های شریانی-وریدی

این نوع فیستول‌ ها بین یک شریان و یک رگ وریدی ایجاد می‌ شوند و معمولا در بیماران دیالیزی مشاهده می‌ شود.

فیستول‌های تنفسی

این نوع فیستول‌ ها بین سیستم تنفسی و نواحی دیگر بدن مانند مری یا ریه‌ ها ایجاد می‌ شوند. آن‌ ها معمولا به دلیل عفونت یا آسیب ایجاد می‌ شوند.

فیستول واژنی

فیستول واژن یک شکاف یا شکاف غیر طبیعی است که بین واژن و اندام های ادراری یا گوارشی ایجاد می شود و می تواند دو عضو مجزا در بدن را به هم متصل کند. در برخی موارد، عواملی مانند زایمان طولانی مدت، عفونت، پرتودرمانی، انواع سرطان و جراحی لگن می توانند باعث ایجاد فیستول واژن شوند.

انواع فیستول مقعدی

انواع فیستول مقعدی

به نقل از بیمارستان cedars sinai  :

فیستول بیماری است که باید برای درمان آن اقدام کنید. این بیماری بصورت اتوماتیک توسط بدن بهبود نمی یابد. در صورتی که تا مدت های طولانی به آن رسیدگی نشود، افراد در معرض ابتلا به سرطان فیستول قرار خواهند گرفت.

گفتیم فیستول گذرگاه یا اتصال غیر طبیعی بین دو قسمت بدن است. اما بیماری رکتوم بسته به بافت هایی که مقعد را پوشانده اند می تواند انواع مختلفی داشته باشد، از جمله:

فیستول زیر مخاطی

یکی از انواع فیستول مقعدی زیر مخاطی است. همانطور که از نام آن پیداست، این فیستول به زیر مخاط می رود و به صورت یک کانال سطحی ظاهر می شود. این نوع فیستول می تواند علائمی مانند مشکلات پوستی و سوزش پوست، درد، تورم همراه با مدفوع، خونریزی و ترشح ایجاد کند.

فیستول اکسترا اسفنکتریک

از رکتوم منشأ می گیرد و در جهت (پایین) به سمت سطح بدن حرکت می کند که عضله بالابر آنیموس در آن وارد شده است. این عارضه از خط های دندانه دار (که محل قرارگیری غدد مقعدی می باشند) ناشی می شود. بنابراین، این فیستول اغلب با کرون، کولیت، آپاندیسیت و غیره همراه است. این مدل که یکی از انواع فیستول مقعدی است ناشی از بیماری هایی مانند: کولیت روده، کرون آپاندیس و … می باشد.

فیستول سوپر اسفنکتریک

از انواع فیستول مقعدی سوپر اسفنکتریک است که نقطه شروع آن بین اسفنکتر داخلی و خارجی است. این فیستول به سمت بالا حرکت می کند و در نهایت نزدیک مقعد ظاهر می شود. احتمال ابتلا به فیستول سوپراسفنکتریک 20 درصد است. این فیستول از وسط عضله پوپورکتالیس گذر می کند

فیستول ترانس اسفنکتریک

این نوع بیماری توسط عضله داخلی، عضله خارجی یا کانالی ایجاد می شود که از عمق مقعد شروع می شود، از عضله اسفنکتر خارجی عبور می کند و روی پوست اطراف مقعد ظاهر می شود. این نوع فیستول شبیه نعل اسب (U شکل) است و 20-25 درصد است.

فیستول اینتر اسفنکتریک

فیستول بین اسفنکتریک بین اسفنکتر داخلی و خارجی شروع می شود و پس از عبور از اسفنکتر داخلی در پوست اطراف مقعد ظاهر می شود. اسفنکتر شایع ترین نوع بیماری است، زیرا میزان بروز آن بین 55 تا 70 درصد است.

انواع فیستول مقعدی

مرکز تخصصی درمان بیماریهای کولورکتال

کلینیک تخصصی هیلینگ کولورکتال ( Healing Colorectal ) مرکز تخصصی درمان بیماری های نشیمنگاهی با لیزر است. کادر درمانی و مشاورین ما بصورت 24 ساعته آماده پاسخگویی و خدمت رسانی به شما عزیزان هستند. در صورتی که به این بیماری مبتلا هستید می توانید مراقبت بعد از عمل فیستول را از ما دریافت کنید.

کاربران گرامی سایت می توانند از طریق شماره های موجود در سایت و یا قرار دادن کامنت در سایت با ما در ارتباط باشند. از این که با مقاله “انواع فیستول مقعدی و علائم هر کدام” همراه ما بودید خرسندیم و از شما سپاس گزاریم.

سوالات متداول

فیستول مقعدی چیست؟
فیستول مقعدی یک کانال غیر طبیعی است که بین مقعد و سطح پوست اطراف آن یا بین مقعد و روده بزرگ ایجاد می‌ شود.

علل ایجاد فیستول‌ های مقعدی چیست؟
فیستول‌ ها معمولا به دلیل عفونت، آبسه، بیماری‌ های التهابی روده (مانند بیماری کرون)، یا آسیب به ناحیه مقعد ایجاد می‌ شوند.

علائم فیستول مقعدی چیست؟
– درد و ناراحتی در ناحیه مقعد
– ترشح مایع یا چرک از ناحیه فیستول
– التهاب و قرمزی در اطراف مقعد
– تب در صورت عفونت

چگونه فیستول تشخیص داده می‌شود؟
تشخیص معمولا شامل معاینه فیزیکی، تصویربرداری (مانند سونوگرافی یا MRI) و گاهی اوقات کولونوسکوپی است.

درمان انواع فیستول‌ مقعدی چگونه است؟
درمان انواع فیستول مقعدی معمولا جراحی است و هدف آن باز کردن کانال فیستول و جلوگیری از عفونت مجدد است. روش‌ های مختلفی برای جراحی وجود دارد. اما بهترین روش برای این کار لیزر درمانی است.

آیا انواع فیستول مقعدی ممکن است دوباره عود کنند؟
بله، برخی از انواع فیستول مقعدی ممکن است بعد از درمان دوباره عود کنند، به خصوص اگر علت اصلی آن‌ها درمان نشده باشد.

آیا می‌توان ازانواع فیستول مقعدی جلوگیری کرد؟
پیشگیری از برخی علل مانند عفونت‌ ها و بیماری‌های التهابی روده می‌تواند به کاهش خطر فیستول کمک کند. رعایت بهداشت مناسب نیز مهم است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.