درمان شقاق چیست؟
فهرست عناوین
درمان شقاق چیست؟
قطعا شما هم برای یکبار نام یکی از بیماری های مقعدی که امروزه در بین مردم بسیار باب شده اند را شنیده اید و می دانید که اگر آنها را درمان نکنید ممکن است باعث ایجاد بیماری های دیگر شوند.
یکی از همین موارد فیشر یا شقاق است که می توانیم آن را دردناک ترین بیماری مقعدی در نظر داشته باشیم که در اثر عوامل مختلفی به وجود می آید.
به هر حال ما در این مقاله می خواهیم به سوال شما یعنی “درمان فیشر چیست و چطور انجام می شود” پاسخ میدهیم و ببینیم که آیا روش های خانگی و طب سنتی که در بین مردم سر و صدا کرده اند واقعا می توانند به طور کامل بیماری را درمان کنند یا نه.
پس تا آخرین کلمه در کنار ما باشید!
قبل از اینکه بخواهیم روش های مختلف درمان را به شما معرفی کنیم بهتر است با بیماری و اینکه به چه دلایلی به وجود میآید و چطور می توان از به وجود آمدنش جلوگیری کرد آشنا شوید.
بسیاری از کسانی که وارد صفحه شده اند اطلاعات کاملی از فیشر یا همان شقاق ندارند و به همین خاطر از روش های درمان نادرست استفاده می کنند.
فیشر یا شقاق مقعدی
اما فیشر یا همان شقاق چیست؟
به طور کلی اگر زخم یا خراشی بر روی ناحیه مقعدی ایجاد شود به آن شقاق گفته می شود که در اکثر مواقع بسیار دردناک بوده و کمتر کسی می تواند آن را تحمل کند.
این مشکل در ناحیه پایین تر از خط دندانه مقعد اتفاق می افتد و معمولا با خونریزی همراه بوده و به همین خاطر فرد به راحتی تشخیص می دهند که مشکلی ایجاد شده است.
دلایل ایجاد فیشر می توانند زیاد باشند و به همین خاطر در زمان مراجعه به پزشک نمی توانید به جواب ۱۰۰% برسید و اینکه چرا فیشر گرفته اید.
به طول کلی رژیم غذایی نادرست و عدم تحرک از اصلی ترین موارد شروع این بیماری به حساب می آیند که کمی جلوتر بررسی خواهیم کرد.
شاید این سوال را داشته باشید که چرا درد بیماری فیشر بسیار بیشتر از موارد مشابه مانند بواسیر می باشد؟
در جواب باید بگوییم که در ناحیه ای که فیشر یا همان زخم ایجاد می شود حسگرهای درد بسیار زیادی وجود دارند که با کمترین حرکت و آسیب تحریک می شوند.
دلایل ابتلا و ایجاد فیشر
این بخش بسیار مهم است و در حقیقت می توانیم بگوییم که تمام روش های پیشگیری از ابتلا به فیشر هم توضیح داده ایم تا اگر شمایی که دارید این مقاله را می خوانید مستعد ابتلا هستید هم بتوانید با کمک روش های بسیار ساده از ابتلا به فیشر جلوگیری کنید.
قبل از شروع این موضوع را هم بگوییم که تمام مواردی که گفته می شوند بر طبق تجربه و درمان پزشکان مختلف در سراسر دنیا به دست آمده اند و هنوز هیچ دلیل مشخصی برای این بیماری وجود ندارد.
اولین و جدی ترین دلایل را می توانیم ابتلا به بیماری های گوارشی مانند یبوست و اسهال در نظر داشته باشیم که روز به روز بر تعداد افرادی که به آنها مبتلا می شوند افزوده خواهد شد.
زمانی که فرد دچار یبوست می شود مدفوع برای بیرون آمدن فشار زیادی به دیواره مقعد وارد خواهد کرد که به مرور زمان باعث ایجاد زخم های مختلف و در نتیجه پیدایش فیشر خواهد شد.
مورد بعدی که می توانیم به آن اشاره کنیم داشتن جراحی مقعدی در گذشته است.
کسانی که در سال های قبل یک قسمت از مقعد را جراحی کرده اند بیشتر مستعد گرفتن فیشر هستند و دلیلش هم ضعیف تر شدن بافت در آن ناحیه است.
سومین مورد که بیشتر در مردان دیده می شود بلند کردن اجسام سنگین است که قشر کارگر بسیار درگیرش می باشد.
زمانی که جسم سنگینی را بلند می کنید فشار زیادی به عضلات اطراف مقعد وارد می شود که آنها هم به دیواره فشار وارد می کنند و در نتیجه ممکن است فیشر ایجاد شود.
زایمان مورد دیگر که مخصوص خانم ها است یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا به فیشر می باشد که کاملا منطقی هم به نظر میرسد.
در هنگام زایمان فشاری که وارد می شود به هیچ عنوان قابل مقایسه با موارد قبلی نیست و می تواند باعث پارگی در بافت های مختلف مقعد شود.
روش های جلوگیری از ابتلا به یبوست
همانطور که گفته شد یبوست می تواند زمینه ایجاد بسیاری از بیماری های مقعدی باشد و به همین خاطر تصمیم گرفتیم که این بخش را برای توضیح روش های درمان و جلوگیری از ابتلا به یبوست اختصاص دهیم.
این بیماری خودش می تواند به دلایل مختلفی از جمله داشتن اضطراب، تحرک بسیار کم و رژیم غذایی نامناسب ایجاد شود که بسیاری از افراد تمام این سه مورد را باهم دارند.
به هر حال ما می توانیم بگوییم که خوردن بیش از حد فست فود ها که از مواد اولیه نامرغوب و روغن های مانده تشکیل میشوند و به همراه عدم مصرف فیبر گیاهی از دلایل اصلی ایجادیبوست هستند.
البته به هیچ عنوان نمی توانیم از کم تحرکی چشم پوشی کنیم و می بایست فرد حداقل روزانه به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه نرمش سبک انجام دهد تا احتمال ابتلا به بواسیر کاهش پیدا کند.
برای کنترل استرس های روزانه خودتان می توانید زیر نظر پزشک متخصص از دارو یا روش های درمان سنتی استفاده کنید.
به هر حال یبوست زمانی ایجاد می شود که روده بزرگ به درستی کار نمی کند و به اصطلاح مدفوع به درستی تشکیل نمیشود.
درمان یبوست
برای درمان یبوست شما روش های بسیار متنوعی در جلوی خود دارید که می توانید با توجه به شرایط یکی را انتخاب کنید.
برای شروع می توان از روش های خانگی و مصرف یک سری مواد غذایی فیبر دار مانند میوه و سبزیجات استفاده کرد که به احتمال زیاد همین موارد می توانند بیماری را رفع کنند.
البته می بایست همیشه مصرف خودتان را بالا نگه دارید و اینطور نباشد که تنها در مواقع بیماری به سراغ سبزیجات بروید.
اگر علاقه ای به این کار ندارید می توانید از مواد دارویی مانند ملین ها استفاده کنید که این کارحتما باید با نظر پزشک انجام شود.
ممکن است در اثر استفاده نادرست و بیش از حد از ملین ها مشکلات بیشتری برایتان به وجود بیاید.
روش های درمان فیشر
حال که با تمام جنبه های مختلف این بیماری آشنا شده اید می بایست برویم به سراغ روش های درمان شقاق و اینکه کدام یک از آنها می توانند برای ما کارساز باشند.
قبل از شروع این مورد را بگوییم که بسیاری از افراد تصور می کنند روش های درمان خانگی بسیار عالی عمل می کنند و به همین خاطر دیگر سمت لیزر یا جراحی سنتی نمی روند، به همین دلیل بعد از مدتی متوجه می شوند که بیماری شدت بیشتری پیدا کرده است و درد زیادی ایجاد می شود.
البته گاهی مواقع پیش آمده که در مراحل ابتدایی بیماری فرد بتواند با مواد غذایی و یک سری مواد دیگر این بیماری را از بین ببرد!
در این مواقع ممکن است بیماری بعد از مدتی دوباره ظاهر شده و همین موضوع باعث می شود که هیچوقت از بین نرود.
به هر حال ما پیشنهاد می کنیم که قبل از هر کاری با یک پزشک صحبت داشته باشید تا بتواند بهترین راهنمایی را به شما عزیزان بکند.
بهترین روش درمان فیشر چیست؟
در حال حاظر بهترین روش درمان فیشر یا شقاق را می توانیم لیزر در نظر داشته باشیم که به تازگی وارد کشور شده است و به نسبت روش های دیگر آنقدر مزیت دارد که دیگر کسی سمت جراحی سنتی یا طب سنتی نمی رود.
تجهیزاتی که ما در کلینیک هیلینگ استفاده می کنیم، از بهترین و با کیفیت ترین های دنیا هستند که کادر درمان حرفه ای با بیش از ۸ سال سابقه باعث شده اند که به هیچ عنوان بیماری باز نگردد.
مزیت های لیزر درمانی
- هزینه لیزر کردن به نسبت جراحی سنتی بسیار کمتر بوده و دلیلش هم مدت زمان کم و پرسنل کمتر است.
- در لیزر کردن بیماری به هیچ عنوان درد یا خونریزی نخواهد داشت و به همین خاطر بهترین گزینه برای فیشر و بیماری های دردناک است.
- کل لیزر حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه طول خواهد کشید و بعد از آن بیماری می تواند بدون گذراندن دوره نقاهت به زندگی عادی خود بر گردد.
- برای شروع لیزر از داروی بی حسی استفاده خواهد شد و به همین خاطر کسانی که به بی هوشی حساسیت دارند هم میتوانند از این روش استفاده کنند.